Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά η Google στην Ε.Ε. για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο Android

Τι απαντά η Google στην Ε.Ε. για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο Android

Ένα προς ένα επιχειρεί να αποδομήσει τα επιχειρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. η Google, δημοσιεύοντας τα αντεπιχειρήματά της σε όλα όσα συμπεραίνει η Επιτροπή, έστω προκαταρκτικά, για αθέμιτη συμπεριφορά και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά Android.

Ένα προς ένα επιχειρεί να αποδομήσει τα επιχειρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. η Google, δημοσιεύοντας τα αντεπιχειρήματά της σε όλα όσα συμπεραίνει η Επιτροπή, έστω προκαταρκτικά, για αθέμιτη συμπεριφορά και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά Android.

Στο επίσημο blog της εταιρείας, δημοσιεύεται η απάντηση της εταιρείας με δήλωση του Kent Walker, αντιπροέδρου και γενικού συνηγόρου της Google:
«Το Android έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός αξιόλογου – και το σημαντικότερο, βιώσιμου – οικοσυστήματος, βασισμένο σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και σε ανοιχτή καινοτομία. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναδείξουμε πώς το Android υποστηρίζει τον ανταγωνισμό και δίνει επιλογές στους καταναλωτές.»

Η προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής είναι ότι η Google έχει θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική για τις κινητές συσκευές με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης στις υπηρεσίες γενικής διαδικτυακής αναζήτησης.

  • Πρώτον, οι πρακτικές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το Google Search να είναι προεγκατεστημένο ως η προεπιλεγμένη ή αποκλειστική υπηρεσία αναζήτησης στην πλειονότητα των συσκευών Android που πωλούνται στην Ευρώπη.
  • Δεύτερον, οι συγκεκριμένες πρακτικές φαίνεται ότι εμποδίζουν τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης να έχουν πρόσβαση στην αγορά μέσω ανταγωνιστικών browser κινητής τηλεφωνίας και λειτουργικών συστημάτων.
  • Επιπλέον, φαίνεται ότι ζημιώνουν τους καταναλωτές νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και περιορίζοντας την καινοτομία στον ευρύτερο χώρο των κινητών επικοινωνιών.

Οι ανησυχίες της Επιτροπής εκτίθενται σε κοινοποίηση αιτιάσεων προς την Google και τη μητρική της εταιρεία Alphabet.

Η απάντηση της Google είναι η ακόλουθη:

  • Σε ότι αφορά στα επίμαχα συμβόλαια, ο επικεφαλής των δικηγόρων της Google απαντά πως η συμμετοχή είναι εθελοντική και προτρέπει όλους να κατεβάσουν το Android, να επέμβουν σε αυτό και να το υιοθετήσουν σε ένα νέο τηλέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η Amazon, συμπληρώνει ο Κ.Γουόκερ.
  • Για την συμφωνία περί μη κατακερματισμού του Android, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι όλα τα «Android app» θα τρέχουν σε όλα τα Android phone.
  • Για το πακέτο των Google Apps που συνοδεύουν το Google Play, η Google αντιτείνει ότι δεν εμποδίζει κατασκευαστές και παρόχους να προσθέσουν κι άλλα apps, και το κάνουν (εγκαθιστώντας εκ των προτέρων εφαρμογές από τη Microsoft, το Facebook, ή δικές τους).
  • Για την αναγκαιότητα των συνοδευτικών προεγκαταστημένων Google apps (και τα έσοδα που της αποφέρουν μέσω διαφημίσεων), η εταιρεία σημειώνει πως το Google Android διατίθεται δωρεάν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κοστίζει η συντήρηση, η θωράκιση, η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ή η βελτίωσή του.
  • Τέλος, η Google σημειώνει πως είναι εξαιρετικά εύκολο να προσθέσει κανείς ανταγωνιστικές εφαρμογές στο Android, γεγονός που αποδεικνύεται από τη δημοτικότητα που απολαμβάνουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Spotify (μουσική), το WhatsApp (επικοινωνία), το Angry Birds (παιχνίδια), το Instagram (φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο), το SnapChat (επικοινωνία) και 50 εκατομμύρια app που έχουν γίνει download.

tech.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024