Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toν Μάρτιο του 2017 το Nintendo NX, ο διάδοχος του Wii U

Toν Μάρτιο του 2017 το Nintendo NX, ο διάδοχος του Wii U

Την πλέον αποτυχημένη παιχνιδομηχανή της Nintendo, το Wii U, πρόκειται να διαδεχτεί πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της μια νέα κονσόλα, το Nintendo NX.

Την πλέον αποτυχημένη παιχνιδομηχανή της Nintendo, το Wii U, πρόκειται να διαδεχτεί πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της μια νέα κονσόλα, το Nintendo NX.

Το Nintendo NX θα κυκλοφορήσει παντού τον Μάρτιο του 2017, ανακοινώθηκε κατά την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του έτους από την ιαπωνική εταιρεία -τα κέρδη της συρρικνώθηκαν κατά 60,6%.

Το Wii U κυκλοφόρησε το 2012 και με αυτό η Nintendo φιλοδοξούσε να επαναλάβει την επιτυχία του Wii με ένα διαφορετικό, όσο και σύγχρονο, μέσο ελέγχου: έναν controller που μοιάζει με μεγάλο tablet. Ωστόσο, οι προσδοκίες της δεν επαληθεύτηκαν.

Το περασμένο έτος, η Nintendo πούλησε 3,26 εκατομμύρια Wii U και 27,36 εκατομμύρια παιχνίδια για την κονσόλα της. Η εταιρεία εκτιμά ότι τον επόμενο χρόνο οι πωλήσεις του Wii U θα μειωθούν στις 800.000 μονάδες, ενώ πτωτική θα είναι η πορεία και για το φορητό 3DS (5 εκατομμύρια).

Τίτλοι που αναμένονται μέσα στο 2016 είναι το Pokémon Sun/Pokémon Moon, Kirby: Planet Robobot και Metroid Prime: Federation Force, ενώ νέοι τίτλοι που αξιοποιούν τα δημοφιλή φιγουρίνια Amiibo αναμένονται. Το πολυαναμενόμενο The Legend of Zelda θα κυκλοφορήσει αργότερα απ’ότι αναμενόταν, το 2017. Επίσης, η εταιρεία θα διαθέσει περισσότερους τίτλους smartphone games, εκτός από το ήδη διαθέσιμο Miitomo.

Το Nintendo NΧ δεν αναμένεται να παρουσιαστεί στην επικείμενη Electronic Entertainment Expo που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στο Λος Άντζελες, μεταφέρει ο ανταποκριτής της Wall Street Journal από την συνέντευξη Τύπου της Nintendo στο Τόκυο.

Θέματα:

Παιχνιδομηχανές

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024