Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FBI: «Δεν ξέρουμε» πώς ξεκλειδώθηκε το iPhone 5C του Σαν Μπερναντίνο

FBI: «Δεν ξέρουμε» πώς ξεκλειδώθηκε το iPhone 5C του Σαν Μπερναντίνο

Το αμερικανικό FBI επικαλείται άγνοια για τις τεχνικές λεπτομέρειες που επέτρεψαν στην ομάδα χάκερ να ξεκλειδώσει το iPhone 5C του δράστη της θανατηφόρας επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο. Δεν γνωρίζουμε πώς το έκαναν, βεβαιώνει η υπηρεσία, θεωρεί άσκοπη την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και τελικά, την ενημέρωση της Apple ώστε να κλείσει τελικά το κενό ασφαλείας.

Το αμερικανικό FBI επικαλείται άγνοια για τις τεχνικές λεπτομέρειες που επέτρεψαν στην ομάδα χάκερ που πλήρωσε να ξεκλειδώσει το iPhone 5C του δράστη της θανατηφόρας επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο. Δεν γνωρίζουμε πώς το έκαναν, βεβαιώνει η υπηρεσία, θεωρεί άσκοπη την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και τελικά, την ενημέρωση της Apple ώστε να κλείσει τελικά το κενό ασφαλείας. Τo FBI πλήρωσε «κυνηγούς bug» για να ξεκλειδώσει το επίμαχο Apple iPhone 5C.

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια που κατέβαλλε η υπηρεσία για το ξεκλείδωμα του smartphone κατασκευής Apple δεν εξαγόρασαν και τις τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει η δήλωση «ασυνήθιστη» και αναφέρεται στις απορίες που γεννά η στάση αυτή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στην υπόθεση. Εξάλλου, μετά το ξεκλείδωμα, το FBI επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί στο δικαστήριο με την Apple, από το οποίο ζητούσε να υποχρεωθεί η εταιρεία να αναπτύξει μια κερκόπορτα στο λειτουργικό της ώστε να παρακάμψει η αστυνομική υπηρεσία το κλείδωμα του τηλεφώνου -προκαλώντας τη γενική κατακραυγή από τους χρήστες iPhone. Μια μόλις ημέρα πριν εκδικαστεί το αίτημά του, ανακοίνωσε ότι παύει τη διαδικασία αφού διαπίστωσε ότι «δουλεύει» η προτεινόμενη, από πηγή που δεν έγινε γνωστή, μέθοδος.

Στις ΗΠΑ, ήδη από το 2014 προβλέπεται ότι οι μέθοδοι χάκινγκ που γνωστοποιούνται και χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του εγκλήματος γνωστοποιούνται σε επιτροπή, η οποία κρίνει εάν θα πρέπει να γίνουν γνωστές και στους κατασκευαστές που αφορούν για να προστατευτεί το κοινό.

Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση η δήλωση της αξιωματούχου Amy Hess ήταν ξεκάθαρη: «Δεν έχουμε αρκετές τεχνικές πληροφορίες για οποιαδήποτε ευπάθεια που θα επέτρεπε οποιαδήποτε αξιόλογη επιθεώρηση από την επιτροπή», απαντά η αρμόδια για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας της αμερικανικής υπηρεσίας.

Νωρίτερα, δικηγόροι της Apple έλεγαν ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να μηνύσει το FBI για να μάθει τι του επέτρεψε να προσπελάσει το περιεχόμενο ενός iPhone. Κι αυτό καθώς, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η μέθοδος χάκινγκ θα καταστεί αναπόφευκτα άχρηστη καθώς η Apple αναπτύσσει πιο εξελιγμένα προϊόντα. Εντούτοις, παραδέχτηκαν ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει πώς το FBI χάκεψε το iPhone 5C του Σαν Μπερναντίνο. Ο επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμει, είχε δηλώσει πως η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε αφορούσε σε iPhone 5C με iOS 9, ένα «μικρό ποσοστό» iPhone που έχει διαθέσει η Apple.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024