Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Wi-Fi Sense: Τέλος στην αυτόματη ελεύθερη πρόσβαση Φίλων στο Wi-Fi σας;

Wi-Fi Sense: Τέλος στην αυτόματη ελεύθερη πρόσβαση Φίλων στο Wi-Fi σας;

Η δυνατότητα να επιτρέπετε την πρόσβαση στο ασύρματο Wi-Fi δίκτυό σας σε φίλους από το Facebook, το Outlook και το Skype, χωρίς καν να τους πείτε τον κωδικό σας θεωρείται πλέον ότι δεν θα υπάρχει στα Windows 10 μετά την επικείμενη επετειακή ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για PC.

Η δυνατότητα να επιτρέπετε την πρόσβαση στο ασύρματο Wi-Fi δίκτυό σας σε φίλους από το Facebook, το Outlook και το Skype, χωρίς καν να τους πείτε τον κωδικό σας, θεωρείται πλέον ότι δεν θα υπάρχει στα Windows 10 μετά την επικείμενη επετειακή ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για PC το καλοκαίρι του 2016.

To Wi-Fi Sense ή «Έλεγχος Wi-Fi» δεν υπήρχε στην νεότερη ενημέρωση 14342 του λειτουργικού, όπως διαπίστωσαν τα μέλη του προγράμματος Insider, γράφει στο Ars Technica ο Πήτερ Μπράιτ. Η επίσημη αιτιολογία, ο μικρός αριθμός των χρηστών που το αξιοποίησαν -το Wi-Fi Sense υπάρχει σε Windows 8.1, Windows 10 και Windows 10 Mobile (όχι όμως σε όλες τις χώρες).

Είναι πάντως γεγονός ότι το λεγόμενο crowdsourcing κωδικών Wi-Fi μεταξύ γνωστών και φίλων (από τον ψηφιακό κόσμο), δεν έγινε αποδεκτό χωρίς επιφυλάξεις για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών με Windows. Κι αυτό καθώς, θεωρήθηκε ότι θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί ελεγχόμενη η χρήση των ασύρματων δικτύων από φίλο σε φίλο ή σε ανοικτά δίκτυα που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι χρήστες Windows. Μια ακόμα ανησυχία, σχετίζεται με την παραχώρηση στην Microsoft για τις ανάγκες του Wi-Fi Sense ευαίσθητων στοιχείων, όπως η γεωγραφική θέση, αλλά και οι σχέσεις φιλίας στο Facebook (στο εταιρικό σχήμα του οποίου η Microsoft έχει επενδύσει).

Εντούτοις, ο χρήστης την πρώτη φορά που συνδέεται σε ένα δίκτυο Wi-Fi τρίτου, για να επιτρέπεται η πρόσβαση στους φίλους και τις επαφές του θα πρέπει να το δηλώσει ρητά, όπως τόνιζαν οι μηχανικοί λογισμικού των Windows: «Δεν γίνεται αυτόματη κοινή χρήση κανενός δικτύου. Την πρώτη φορά που συνδέεστε σε ένα δίκτυο του οποίου αποφασίζετε να κάνετε κοινή χρήση, θα χρειαστεί να καταχωρήσετε τον κωδικό πρόσβασης και μετά να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχουΚοινή χρήση δικτύου με τις επαφές μου, για να κάνετε κοινή χρήση του συγκεκριμένου δικτύου.» Επομένως, ακόμα και αν κάποιος σας πει τον κωδικό στο σπίτι του, θα πρέπει ηθελημένα να το μοιραστεί με τους φίλους του (όλοι πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο το Wi-FI Sense).

  • Η αυτόματη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi που έχουν μοιραστεί μαζί σας οι φίλοι σας, είναι ενεργοποιημένη εκ των προτέρων, αν είχατε κάνει ένα από τα εξής στον υπολογιστή σας: Επιλέξατε Χρήση σύντομων ρυθμίσεων κατά την πρώτη ρύθμιση του υπολογιστή σας με Windows 10 ή Προσαρμογή ρυθμίσεων κατά την εγκατάσταση και μετά ενεργοποιήσατε την επιλογή Αυτόματη σύνδεση σε κοινόχρηστα δίκτυα με τις επαφές σας. Διαφορετικά, θα έπρεπε να το δηλώσετε ρητά και να μοιραστείτε την πρόσβαση τουλάχιστον σε ένα από τα δικά σας δίκτυα Wi-Fi.

Πάντως, το Wi-Fi Sense παρουσιάζει πρόβλημα συγχρονισμού με τις επιλογές του χρήστη, αφού είναι γνωστό ότι χρειάζονται μερικές ημέρες μέχρι να ενεργοποιηθεί η επιλογή για κοινή χρήση ή να γίνει η απενεργοποίηση της κοινής χρήσης δικτύου Wi-Fi με φίλους και γνωστούς από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024