Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά που μαθαίνουν να γράφουν κώδικα επιβραβεύει η Samsung στην Ελλάδα

Παιδιά που μαθαίνουν να γράφουν κώδικα επιβραβεύει η Samsung στην Ελλάδα

Ομάδα μαθητών Γυμνασίου δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα και μία εφαρμογή για κινητά που περιλαμβάνουν ένα ημερολόγιο – χρονολόγιο για το σχολείο από όπου κάθε ενδιαφερόμενος, και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι γονείς τους, θα ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις, τα σημαντικά γεγονότα, τις εθνικές εορτές, τις εκδρομές και όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, έχοντας τη δυνατότητα για online ψηφοφορίες και αποστολή newsletter.

Tο 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου αναδείχθηκε νικητής του σχολικού διαγωνισμού προγραμματισμού που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council. Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε στο INNOVATHENS και το σχολείο βραβεύτηκε με μία δωροεπιταγή Samsung αξίας 3.000€ και οι μαθητές της νικητήριας ομάδας κέρδισαν από ένα tablet.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Ανάπτυξης Κώδικα, που υλοποιούνται στις Ψηφιακές Τάξεις της Samsung. Οι μαθητές με σύμμαχο την τεχνολογία χρησιμοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ώστε να δώσουν πρωτότυπες λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν καθημερινά. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών. Συνολικά, 18 ομάδες 2 έως 5 μαθητών συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αναπτύσσοντας τις δικές τους ιδέες και δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα ή εφαρμογή, που σχετίζεται με μία καθημερινή ανάγκη του σχολείου.

  • Διακρίθηκε το “Timeline”, στο οποίο η ομάδα μαθητών δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα και μία εφαρμογή για κινητά που περιλαμβάνουν ένα ημερολόγιο – χρονολόγιο για το σχολείο από όπου κάθε ενδιαφερόμενος, και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι γονείς τους, θα ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις, τα σημαντικά γεγονότα, τις εθνικές εορτές, τις εκδρομές και όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, έχοντας τη δυνατότητα για online ψηφοφορίες και αποστολή newsletter.

Η κα. Μαριέττα Παππά, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, δήλωσε: «Τα παιδιά απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, κυρίως όταν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν κλίσεις και ενδιαφέροντα, να αξιοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να ασχοληθούν με θέματα που τους αγγίζουν. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον σε θέση να αξιοποιούν πιο αποτελεσματικά την Ψηφιακή τάξη. Αξίζουν, λοιπόν, τα συγχαρητήριά μας όλοι οι συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να συγχαρώ τη νικήτρια ομάδα, τους μαθητές/-τριες Αγάπη Σταθάτου, Αλέξη Σπάτα, Βασίλη Τόλη, Βαγγέλη Ρεπούση, Ελισάβετ Ραπάι και τον συντονιστή – καθηγητή κ. Στυλιανό Τζανάκη, γιατί εργάστηκαν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ομαδικό πνεύμα και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, η οποία διακρίνεται για την πρωτοτυπία, την καινοτομία και τη χρηστικότητά της».

Η Ειρήνη Βασιλείου, Brand & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε ότι οι Ψηφιακές Τάξεις αξιοποιούνται στο έπακρο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν, πέρα από την χρησιμότητα και τη δημιουργικότητά τους, ξεχώρισαν και για την πρωτοτυπία τους. Στη Samsung θεωρούμε καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε όλη τη γνώση που διαθέτουμε στη νέα γενιά, προσφέροντας εφόδια για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών».

  • Ξέρατε ότι… Το πρόγραμμα των Samsung Smart Classrooms ξεκίνησε το 2013 και έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν δημιουργηθεί Ψηφιακές Τάξεις σε 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, -Δημοτικά και Γυμνάσια. Μέσω των Ψηφιακών Τάξεων της Samsung έχουν ωφεληθεί ήδη περισσότεροι από 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα. Ωστόσο η στήριξη της Samsung δεν σταματά εκεί: Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 100 εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το British Council σχετικά με πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως την Ασφάλεια στο διαδίκτυο, τη Δημιουργικότητα και το Σεβασμό στη Διαφορετικότητα. Πέρα από τους μικρούς μας φίλους όμως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 100 σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς, με στόχο την καλύτερη δυνατή χρήση των Ψηφιακών τάξεων, προς μέγιστο όφελος της αυριανής γενιάς.
  • Δείτε επίσης, το Samsung Smart School

tech.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024