Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πορτοφόλια, τα smartphone με Android και στη Μεγάλη Βρετανία

Πορτοφόλια, τα smartphone με Android και στη Μεγάλη Βρετανία

Στη Μεγάλη Βρετανία επεκτείνεται η παροχή της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών με smartphone Android της Google. Οι Βρετανοί θα μπορούν να πληρώνουν προσεγγίζοντας στο τερματικό NFC το ξεκλειδωμένο smartphone τους -για αγορές κάτω των 30 λιρών, δεν θα χρειάζεται καν ξεκλείδωμα.

Στη Μεγάλη Βρετανία επεκτείνεται η παροχή της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών με smartphone Android της Google. Οι Βρετανοί θα μπορούν να πληρώνουν προσεγγίζοντας στο τερματικό NFC το ξεκλειδωμένο smartphone τους -για αγορές κάτω των 30 λιρών (περίπου 38 ευρώ), δεν θα χρειάζεται καν ξεκλείδωμα.

Ο βαθμός αξιοποίησης της υπηρεσίας πληρωμών της Google εξαρτάται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και εκδότες των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών με τις οποίες θα επιλέξουν οι χρήστες να συνδέσουν το Android Pay.

Η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με την Transport for London για τις αγορές εισιτηρίων για το τρένο, το λεωφορείο και το μετρό στο Λονδίνο, αλυσίδες καφέ/εστιατορίων όπως τα Starbucks, τα McDonalds και τα KFC, φαρμακείων όπως τα Boots και άλλους, αν και γενικότερα το Android Pay μπορεί να λειτουργήσει όπου υπάρχει τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

H Apple έχει λανσάρει το δικό της Apple Pay που μετατρέπει σε πορτοφόλι τα iPhone στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. H κυριότερη διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων πληρωμών είναι ότι η Apple απαιτεί από τον χρήστη να πιστοποιήσει την ταυτότητά του από το δακτυλικό του αποτύπωμα -πιέζοντας το δάκτυλό του στο μοναδικό πλήκτρο του, όπου βρίσκεται ενσωματωμένος ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

To Android Pay θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε δύο ακόμα χώρες, την Αυστραλία και την Σιγκαπούρη.

  • Ξέρατε ότι… Η Google συνιστά στους χρήστες του Android Pay να κλειδώνουν το τηλέφωνό τους (screen lock). Εάν χαθεί ή κλαπεί, τα στοιχεία των συνδεδεμένων πιστωτικών καρτών δεν υπάρχουν στη συσκευή («είναι κρυπτογραφημένα φυλαγμένα σε ασφαλείς διακομιστές»), ωστόσο ο χρήστης καλείται να εντοπίσει ή διαφορετικά να διαγράψει από απόσταση το περιεχόμενό του αξιοποιώντας τον Android Device Manager.

tech.in.gr

Sports in

Μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο της Φιορεντίνα για τον τελικό: Πόσα εισιτήρια έχουν διατεθεί

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν 3.000 οπαδούς της Φιορεντίνα στην Αθήνα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024