Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους του Πίτσμπουργκ το πρώτο όχημα χωρίς οδηγό της Uber

Στους δρόμους του Πίτσμπουργκ το πρώτο όχημα χωρίς οδηγό της Uber

Στους δρόμους του Steel City στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει το πρώτο αυτόνομο όχημα της Uber για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές του στην οδήγηση και να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για τους δρόμους της περιοχής. Η Uber έδειξε ένα υβριδικό Ford Fusion, εξοπλισμένο με πλήθος αισθητήρων, όπως ραντάρ, σκάνερ λέιζερ και κάμερες υψηλής ανάλυσης που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Στους δρόμους του Steel City στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει το πρώτο αυτόνομο όχημα της Uber για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές του στην οδήγηση και να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για τους δρόμους της περιοχής. Η Uber έδειξε ένα υβριδικό Ford Fusion, εξοπλισμένο με πλήθος αισθητήρων, όπως ραντάρ, σκάνερ λέιζερ και κάμερες υψηλής ανάλυσης που το κάνουν να ξεχωρίζει. Το ρομποτικό όχημα με τα διακριτικά της Uber είχε αιχμαλωτίσει ο φακός τοπικής εφημερίδας πριν από ένα χρόνο.

H Uber επενδύει στα οχήματα χωρίς οδηγό καθώς ενστερνίζεται την άποψη που αποδίδει στην απουσία οδηγού τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις πόλεις, τη μείωση του κόστους μετακίνησης αλλά και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Όπως σχολιάζει το BBC με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου αυτόνομου οχήματος του Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών της Uber στο Πίτσμπουργκ, η Uber οραματίζεται ότι στο μέλλον θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί καθημερινά τις μετακινήσεις μας καλώντας ένα αυτόνομο όχημα που θα ανταποκρίνεται στην κλήση εντός μόλις πέντε λεπτών, δίνοντας τέλος στην ιδιοκτησία αυτοκινήτων.

Πάντως, το μαύρο αυτόνομο όχημα της Uber θα έχει τιμόνι και επαγγελματία οδηγό, ο οποίος θα είναι έτοιμος να αναλάβει εάν χρειαστεί.

Η Uber είχε ανακοινώσει στις 2 Φεβρουαρίου 2015, την στενή, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία της με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αξιοποιήσει την εξειδίκευση του πανεπιστημίου στην πληροφορική και συγκεκριμένα την τεχνογνωσία του κέντρου ρομποτικής. Δίπλα στην πανεπιστημιούπολη στο Πίτσμπουργκ έχει ήδη στήσει η Uber το δικό της Κέντρο Προηγμένων Τεχνολογιών για να μελετήσει όσα απαιτούνται για την ασφαλή κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

    tech.in.gr

    Sports in

    Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

    Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024