Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός αγοράς smartphone εξωθείται η Microsoft -κλείνει R&D, απολύει

Εκτός αγοράς smartphone εξωθείται η Microsoft -κλείνει R&D, απολύει

Σε περαιτέρω απομείωση της αξίας της συμμετοχής της στην αγορά smartphone κατά 950 εκατομμύρια δολάρια και στην απόλυση 1.850 υπαλλήλων κυρίως στην Ιρλανδία, θα προχωρήσει η Microsoft, ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Σε περαιτέρω απομείωση της λογιστικής αξίας της συμμετοχής της στην αγορά smartphone κατά 950 εκατομμύρια δολάρια και στην απόλυση 1.850 υπαλλήλων κυρίως στην Ιρλανδία, θα προχωρήσει η Microsoft, ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις 25 Μαϊου.

Η Microsoft άρχισε να δραστηριοποιείται στην αγορά smartphone το 2014, αφού εξαγόρασε το τμήμα κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής Nokia. Έκτοτε ολοένα περιορίζει τη δραστηριότητά της και τώρα, κλείνει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Εντούτοις, η εταιρεία επιμένει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα smartphone με την επωνυμία Lumia, καθώς και να αναπτύσσει την πλατφόρμα Windows 10 Mobile -αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν η εταιρεία θα κατασκευάσει νέα smartphone με την επωνυμία της.

«Θα εστιάσουμε τις σχετικές προσπάθειές μας, εκεί όπου έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα», δήλωσε σχετικά ο Σάτια Ναντέλα. «Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε ανεξαρτήτως συσκευής, και στις υπηρεσίες μας στο cloud, σε όλες τις φορητές πλατφόρμες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Νωρίτερα, η Microsoft πούλησε σε θυγατρική τα «φθηνά» Nokia αντί 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Διαβάστε σχετικά: Θυγατρική της κινέζικης Foxconn εξαγοράζει από τη Microsoft τα Nokia

Η Microsoft είχε επενδύσει 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην εξαγορά του τμήματος handset της Nokia -πέρσι η λογιστική αξία του περιουσιακού αυτού στοιχείου της μηδενίστηκε (-$7,5 δισ.) και συμπαρέσυρε 7.800 θέσεις εργασίας. Από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 είχαν επίσης προηγηθεί απολύσεις 18.000 υπαλλήλων της, στο πλαίσιο της εκ βάθρων αναδιοργάνωσης της Microsoft.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024