Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Joint Certificate» στην ανάλυση δεδομένων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τη SAS

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοικητική Επιστήμη και την Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχουν στα χέρια τους ένα πιστοποιητικό των δεξιοτήτων τους στη χρήση και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων της SAS, αφού θα έχουν περάσει με επιτυχία 4 πρακτικά εργαστήρια στο λογισμικό της SAS Enterprise Guide, Visual Analytics, Enterprise Miner και έχουν κάνει μια ολοκληρωμένη εργασία με αυτά.

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοικητική Επιστήμη και την Τεχνολογία (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχουν στα χέρια τους ένα πιστοποιητικό των δεξιοτήτων τους στη χρήση και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων της SAS, αφού θα έχουν περάσει με επιτυχία 4 πρακτικά εργαστήρια στο λογισμικό SAS Enterprise Guide, Visual Analytics, Enterprise Miner και θα έχουν κάνει μια ολοκληρωμένη εργασία με αυτά.

H SAS ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου 2016 τη συνεργασία της με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι έτσι «γεφυρώνει περαιτέρω το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο».

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα της SAS μεταξύ άλλων δίνει στους εκπαιδευόμενους δωρεάν πρόσβαση και χρήση στα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας και την τεχνογνωσία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της. Για την επιλογή της SAS, καθοριστική χαρακτηρίζεται η ευρεία διείσδυση των λύσεών της στην παγκόσμια αγορά.

Οι πρώτοι «SAS Certified» μεταπτυχιακοί φοιτητές θα αποφοιτήσουν τον Δεκέμβριο 2016.

Το MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία ειδικεύεται στην Ελλάδα στο συνδυασμό της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης με τις τεχνολογίες πληροφορικής και τις οργανωσιακές σπουδές, αναγνωρίζοντας την ανάγκη και ζήτηση της αγοράς για στελέχη στο μάρκετινγκ, πωλήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα, λιανεμπόριο κλπ με δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη την SAS.

Η SAS, όντας ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί ήδη συνεργάτη πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Tο SAS Joint Certificate απονέμεται από
το New York University, Stevens Institute of Technology, Purdue
University στις ΗΠΑ, το Warwick Business School, University of
Manchester Business School, Bath School of Management στη Μεγάλη
Βρετανία, το City University of Hong Kong στην Κίνα, το Queens
University στον Canada, το University of Melbourne στην Αυστραλία και άλλα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την SAS και τη δημιουργία του πρωτοποριακού Joint Certificate, τα οποία πιστεύουμε πως θα συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.
Βασικός στόχος του τμήματός μας είναι η άρρηκτη συνεργασία και συνεχής επικοινωνία με την αγορά εργασίας, προκειμένου να δημιουργούμε όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένα στελέχη όχι μόνο για την ελληνική αγορά αλλά και την παγκόσμια.
Η συνεργασία μας με την SAS είναι προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως θα δημιουργήσουμε μία άρτια καταρτισμένη γενιά Ελλήνων Business Analytics Professionals που ασχέτως σε ποιό τμήμα εργάζονται στον Οργανισμό θα μπορούν να αξιοποιούν τα σχετικά εργαλεία για καλύτερη λήψη αποφάσεων», αναφέρει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ελπίδα Καλλία, Academic Manager & Marketing Manager της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας δηλώνει πως «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υλοποίηση του πρώτου SAS Joint Certificate στην Ελλάδα και τη συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αξιοσημείωτη η συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, διότι ανήκει στα πρωτοπόρα ακαδημαϊκά τμήματα παγκοσμίως που αντιλήφθηκαν αμέσως τις ανάγκες τις αγοράς που έχει επιφέρει η ψηφιακή οικονομία και προσάρμοσαν το πρόγραμμα σπουδών αντιστοίχως. Είμαστε βέβαιοι πως μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού προγράμματος της SAS, που επιμορφώνει εδώ και χρόνια εκατοντάδες Business Analytics Professionals παγκοσμίως, και μέσω των προγραμμάτων πιστοποίησης αναβαθμίζουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης, φέρνοντας πιο κοντά το πανεπιστήμιο με την αγορά

tech.in.gr

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024