Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τόνι Φαντέλ αφήνει την Φωλιά του, τη Nest του «έξυπνου» θερμοστάτη

Ο Τόνι Φαντέλ αφήνει την Φωλιά του, τη Nest του «έξυπνου» θερμοστάτη

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nest, της εταιρείας που έκανε γνωστούς καινοτόμους οικιακούς αυτοματισμούς, όπως ο έξυπνος θερμοστάτης ή, ο ανιχνευτής καπνού ανακοίνωσε ότι είναι πια καιρός, πέντε χρόνια από την δημιουργία της, να εγκαταλείψει τη Nest.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nest, της εταιρείας που έκανε γνωστούς καινοτόμους οικιακούς αυτοματισμούς, όπως ο έξυπνος θερμοστάτης ή, ο ανιχνευτής καπνού ανακοίνωσε ότι είναι πια καιρός, πέντε χρόνια από την δημιουργία της, να εγκαταλείψει τη Nest.

Κατά την ανακοίνωσή του, στο επίσημο blog της εταιρείας, ο Φαντέλ φροντίζει να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι η Nest θα παραμείνει ανέπαφη από την αποχώρησή του -«έχουμε ήδη έτοιμη την ομάδα που θα με διαδεχτεί καθώς και ένα διετές πλάνο για τα επόμενα σχέδια», έγραψε χαρακτηριστικά, προλαβαίνοντας τις κακές γλώσσες που θέλουν την εταιρεία να αποδομείται και τελικά να αποτυγχάνει.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Nest αναλαμβάνει ο Marwan Fawaz, ο οποίος φέρνει στην εταιρεία την εμπειρία του στην τεχνολογία για το λεγόμενο «έξυπνο» σπίτι.

Ο Φαντέλ θα αναλάβει ρόλο συμβούλου στην Alphabet, την μητρική της Google, η οποία αγόρασε τη Nest αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Λάρι Πέιτζ, ένας εκ των συνιδρυτών της Google είχε να πει τα καλύτερα λόγια για την διοίκηση της Nest υπό τον Φαντέλ.

Από την άλλη, είναι γεγονός ότι το έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης της nest αποσύρθηκε από την αγορά αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα κρίσιμο σφάλμα στη λειτουργία του: μπορούσε να απενεργοποιηθεί κατά λάθος εάν κάποιος άπλωνε τα χέρια του κάτω από τη συσκευή που τοποθετείται στο ταβάνι. Όσοι αγόρασαν τον Smoke detector της Nest, αποζημιώθηκαν πλήρως. Bug παρουσιάστηκε και στον έξυπνο θερμοστάτη, που δεν ανταποκρινόταν πάντα στα αιτήματα για αύξηση της θερμοκρασίας και το λεγόμενο smart hub που συνδέει όλους τους αυτοματισμούς υπό κεντρικό ελεγχο, αποσύρθηκε από την εταιρεία. Τέλος, στη Nest είχε περιέλθει μια ακόμα, μικρή αλλά πολλά υποσχόμενη εταιρεία που κατασκεύαζε τις κάμερες ασφαλείας Dropcam (με καταγραφή online ακόμα και σε 24ωρη βάση βίντεο από το χώρο φύλαξης, με συνδρομή). Μετά την εξαγορά της όμως, ο Τόνι Φαντέλ χαρακτήρισε τουλάχιστον ανεπαρκείς τους υπαλλήλους της, γεγονός που προκάλεσε την οργή του ιδρυτή της Γκρεγκ Ντάφι, ο οποίος δήλωσε βαθιά προσβεβλημένος και επιτέθηκε στον Φαντέλ με άρθρο του στο Medium.com.

Μελλοντικά:

Ιστορικά:

Ο Φαντέλ έγινε στέλεχος της Google μετά την εξαγορά της εταιρείας του αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014. Στο βιογραφικό του Φαντέλ περιλαμβάνεται το έργο του στην Apple, όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος iPod, η επιτυχία του οποίου τον ακολουθεί έκτοτε.
Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε γνωστό ότι ανέλαβε επικεφαλής του Google Glass, γεγονός που θεωρήθηκε απόδειξη ότι δεν έχουν… «σπάσει» τα Γυαλιά της Google.

tech.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024