Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποπομπή του ioerror από το Tor Project για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Αποπομπή του ioerror από το Tor Project για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το Tor Project ανακοίνωσε την αποπομπή του Jacob Appelbaum από την ομάδα του, αφουγκραζόμενο πλήθος από δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον ioerror.

Το Tor Project ανακοίνωσε την αποπομπή του Jacob Appelbaum από την ομάδα του, αφουγκραζόμενο πλήθος από δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον ioerror: «Όσοι εργάζονται στο Tor Project δεν εξεπλάγησαν -συμφωνούν με όσα είχε πάρει τ’ αυτί μας εδώ και καιρό», γράφει η ομάδα της προσπάθειας τήρησης της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο.

Αφήνοντας κατά μέρος τις επιφυλάξεις για ενδεχόμενο δόλο στην δημοσίευση των κατηγοριών αυτών ώστε να πληγεί η εικόνα του καλού χάκερ, υπερασπιστή της ανωνυμίας και των ψηφιακών δικαιωμάτων, το Tor Project σημειώνει ότι, κλήθηκαν και μίλησαν με κάποιους από αυτούς που τον κατηγορούν και κατόπιν έδειξε την πόρτα της εξόδου στον διακεκριμένο ειδικό σε θέματα ασφαλείας, διάσημο για την συγγραφή ενός βιβλίου με τον Τζουλιάν Ασάνζ για τα απόρρητα έγγραφα-φωτιά των WikiLeaks και τις τακτικές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στο http://jacobappelbaum.net/ δημοσιεύτηκαν για μικρό χρονικό διάστημα, μετά την ανακοίνωση του Tor Project να τον απομακρύνει, μαρτυρίες ανθρώπων που κατηγορούν τον Appelbaum τουλάχιστον για σεξουαλική παρενόχληση, απαντώντας παράλληλα στους πλέον δύσπιστους για την εγκυρότητά τους.

Ωστόσο, ο δικτυακός τόπος βρίσκεται τώρα εκτός WWW, αν και το περιεχόμενό του μπορεί να ανακτηθεί. Εκεί, αναφέρονταν οι μαρτυρίες περιστατικών με ψευδώνυμο, ωστόσο οι μάρτυρες απαντούν στους πλέον δύσπιστους πως σκοπός τους είναι να προειδοποιήσουν όλους όσοι θα τον συναναστραφούν στο εξής. Ενδιαφέρον είναι ότι, ακόμα και εκείνοι που τον κατηγορούν αναγνωρίζουν το έργο του στον τομέα των ψηφιακών δικαιωμάτων, τους αποδίδουν ελιτισμό ως αποτέλεσμα της φήμης που έχει κερδίσει και παράλληλα, παραδέχονται ότι δεν τολμούσαν να μιλήσουν για ό,τι τους συνέβη, συχνά υπό την επίρροια ουσιών.

tech.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024