Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακοί... φράχτες για ασφαλή περιήγηση στους εικονικούς κόσμους στην E3

Ψηφιακοί… φράχτες για ασφαλή περιήγηση στους εικονικούς κόσμους στην E3

Οι πρώτοι χρήστες της τεχνολογίας που μεταφέρονται στους εικονικούς κόσμους των βιντεοπαιχνιδιών έχουν μια ιδιαίτερη ανάγκη. Χρειάζονται κάποιον να τους προσέχει όση ώρα παίζουν για να μην προσγειωθούν απότομα στον καναπέ, να μην κουτουλήσουν στους τοίχους και να μην μπερδευτούν στα πόδια τους τα καλώδια του συστήματος. Στην έκθεση E3, υπήρχε όμως η λύση.

Μια νέα κατηγορία περιφερειακών VR κάνει την εμφάνισή της, που αφορά αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Ένα τέτοιο σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει τα όρια της περιοχής στην οποία μπορεί κανείς να κινείται όσο παίζει φορώντας την κάσκα που τους στερεί την όραση του πραγματικού περιβάλλοντος χώρου. Τέσσερις αισθητήρες εγγύτητας προσεκτικά τοποθετημένοι στο χώρο και περικάρπια που επικοινωνούν ασύρματα με το σύστημα και στέλνουν ειδοποιήσεις με δόνηση όταν ο παίκτης κοντεύει να βγει από την ενδεδειγμένη ασφαλή περίμετρο.

Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα με το VR είναι η ναυτία, η ζαλάδα και οι πονοκέφαλοι, αποτέλεσμα, λένε, της παρατεταμένης χρήσης των VR headset. Στην E3 λοιπόν παρουσιάστηκαν και περικάρπια που προκαλούν τον λεγόμενο ηλεκτρικό ερεθισμό στο αντιβράχιο, το τμήμα των χεριών από τον αγκώνα ως τον καρπό για να τονώσει τους μύες και να αντιμετωπίσει τις, πιθανές, παρενέργειες.

Αμφότερες οι συσκευές κατασκευάστηκαν από την Nyko Technologies και ονομάζονται VR Guardian και VR Motion Band αντίστοιχα. Θα κυκλοφορήσουν την ίδια περίοδο που θα διατεθεί το Playstation VR για το Playstation 4, το φθινόπωρο του 2016.

Το γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο το μάλλον άλυτο θέμα των παρενεργειών από την παρατεταμένη, μακροχρόνια χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας -όχι μόνο τα ατυχήματα στο σπίτι όταν ο παίκτης παίζει όρθιος, όσο οι συνέπειες στον εγκέφαλο, στην όραση, στο νευρικό σύστημα και την συμπεριφορά του παίκτη και κυρίως, η διάρκεια των παρενεργειών του -μπορεί να είναι μόνιμες ή, αποδεικνύονται παροδικές οι όποιες πιθανές βλάβες;

Ο Guardian έχει αναφερθεί στην απουσία ικανών μελετών σχετικά και μεταφέρει τη γνώμη επιστημόνων που συνιστούν προσοχή.

Διαβάστε τι μας μεταφέρουν για την εμπειρία τους από τη χρήση VR headset οι πρώτοι χρήστες που τα δοκίμασαν -σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 14 ετών.

tech.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024