Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παίξτε Sea Hero Quest και βοηθήστε στην έρευνα κατά της άνοιας

Παίξτε Sea Hero Quest και βοηθήστε στην έρευνα κατά της άνοιας

Στην έρευνα κατά της άνοιας φιλοδοξεί να συμβάλλει το mobile game, Sea Hero Quest, αποτέλεσμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνεργασίας που βάζει την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Είναι το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό παγκοσμίως, καθώς βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο.

Στην έρευνα κατά της άνοιας φιλοδοξεί να συμβάλλει το mobile game, Sea Hero Quest, αποτέλεσμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνεργασίας που βάζει την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Είναι το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό παγκοσμίως, καθώς βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο.

Μία από τις πρώτες επιπτώσεις που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με άνοια είναι η απώλεια του χωροταξικού προσανατολισμού, ακόμα και σε γνωστά μέρη και περιβάλλοντα. Καθώς οι παίκτες του Sea Hero Quest βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από λαβύρινθους νησιών και παγόβουνων, τα στοιχεία πλοήγησης καταγράφονται, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα οδηγήσει τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων για την άνοια.

Το Sea Hero Quest, που φέρνει στην Ελλάδα η COSMOTE είναι διαθέσιμο δωρεάν σε App Store και Google Play, για να μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, παίζοντας ένα συναρπαστικό παιχνίδι μέσα από το smartphone ή το tablet τους, να συνεισφέρουν στην επιστημονική έρευνα κατά της άνοιας.

«Η άνοια απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αλλάζει ριζικά την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των ανθρώπων που ζουν με αυτή, όσο και των οικείων τους, της οικογένειάς τους. Η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιστημονική έρευνα. Τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, παίζοντας απλά ένα παιχνίδι», εξηγεί η Μάγδα Τσολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έκθεση The Global Impact of Dementia (2013-2050), η άνοια αναμένεται να επηρεάσει 135 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (ADI), το 2015 οι πάσχοντες από άνοια ανέρχονταν σε 197.000, ενώ προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει στις 354.000 το 2050.

«Είναι εντυπωσιακό ότι αν ένας από εμάς παίξει για δύο λεπτά αυτό το παιχνίδι στο κινητό ή το tablet του, οι επιστήμονες θα συγκεντρώσουν δεδομένα για την άνοια που ισοδυναμούν με πέντε ώρες επιστημονικής έρευνας. Εάν 100.000 άτομα παίξουν για δύο λεπτά ο καθένας, αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας. Με αυτό το παιχνίδι για καλό σκοπό, αξιοποιούμε την τεχνολογία και την καινοτομία για να συνεισφέρουμε καθοριστικά στην επιστήμη», συμπληρώνει ο Κώστας Νεμπής, Executive Director Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

«Το Sea Hero Quest δεν είναι απλά ένα παιχνίδι ή μια δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας. Είναι η απόδειξη ότι όταν η τεχνολογία βρει τον τρόπο και οι άνθρωποι το κίνητρο να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, τότε μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους», καταλήγει η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, Ντέπη Τζιμέα.

Να σημειωθεί ότι το Sea Hero Quest είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου Deutsche Telekom με τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Alzheimer’s Research, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL), το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) και σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024