Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα για διερευνητικές επαφές ο κινεζικός κολοσσός Alibaba

Στην Αθήνα για διερευνητικές επαφές ο κινεζικός κολοσσός Alibaba

Ειδική αποστολή της Alibaba στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική κοινότητα διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Στην Ελλάδα καλεί το γνωστό κινεζικό κολοσσό online πωλήσεων Alibaba το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΕΑ, «η αποδοχή της πρόσκλησής μας από έναν οικονομικό κολοσσό που αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, είναι μια μεγάλη στιγμή για το επιμελητήριο μας.

Οργανώνουμε λοιπόν, ειδική αποστολή της Alibaba στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική κοινότητα.

Για το σκοπό αυτό, στις 29/6/2016, στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, ο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της εταιρίας, θα παρουσιάσει τα σχέδια τους για την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα».

Ποια είναι η Alibaba

Η εταιρία Alibaba εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις το 2015 485 δις. δολάρια (3 τρισεκατομμύρια RMB). Στην Κίνα έχει μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δισ. δολάρια.

Τα Marketplaces της Alibaba έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός. Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024