Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ρομπότ και φορτηγά-φούρνους, η Zume φιλοδοξεί να γίνει η Amazon της πίτσας

Με ρομπότ και φορτηγά-φούρνους, η Zume φιλοδοξεί να γίνει η Amazon της πίτσας

Με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες άρχισε να λειτουργεί στο Μάουντεν Βιου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η Zume Pizza, μια καινοτόμος επιχείρηση που αναθέτει σε ρομπότ να προετοιμάσουν πίτσες, οι οποίες σύντομα θα ψήνονται καθ'οδόν μέσα σε φορτηγά-φούρνους.

Με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες άρχισε να λειτουργεί στο Μάουντεν Βιου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η Zume Pizza, μια καινοτόμος επιχείρηση που αναθέτει σε ρομπότ να προετοιμάσουν πίτσες, οι οποίες σύντομα θα ψήνονται καθ’οδόν μέσα σε φορτηγά-φούρνους. Με ελάχιστο προσωπικό, οι πίτσες Zume παραδίδονται ταχύτερα και είναι φθηνότερες, και σύντομα θα γίνουμε η Amazon της πίτσας, υποστηρίζει στο Bloomberg ο φιλόδοξος επιχειρηματίας πίσω από το εγχείρημα.

Η ιδέα ανήκει στον Άλεξ Γκάρντεν, το βιογραφικό του οποίου δεν αναφέρει πουθενά προηγούμενη εμπειρία στις γνωστές αλυσίδες pizza. Αντίθετα, είναι πλούσιο σε τεχνολογικές εταιρείες: President@Zynga Studios, General Manager @Xbox Live.

Ο Γκάρντεν συνεργάστηκε με την σουηδική εταιρεία κατασκευής ρομποτικών μηχανισμών ABB και ανέθεσε σε ρομπότ να αλοίφουν γρήγορα με σάλτσα τη βάση της μιας πίτσας μετά την άλλη. Στη συνέχεια, οι πίτσες εμπλουτίζονται με περισσότερα υλικά από ανθρώπους και συνεχίζουν την πορεία τους πάνω σε έναν κυλιόμενο ιμάντα που τις οδηγεί στον μεγάλο «Μπόμπυ», έναν ακόμα ρομποτικό μηχανισμό που τις τοποθετεί προσεκτικά στο φούρνο.

Το σχέδιο για το φούρνισμα καθ’οδόν προς τον προορισμό τους παραμένει στα χαρτιά, καθώς η Πολιτεία θα πρέπει να επιτρέψει τη λειτουργία των φούρνων επάνω σε κινούμενο όχημα.

Ο Γκάρντεν πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχεί: ευελπιστεί στη χρηματοδότηση πλήθους εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων που εδρεύουν στη Σίλικον Βάλεϊ και οραματίζεται ότι σύντομα δεν θα απολαμβάνει μόνο πίτσα, αλλά και πλούτη από την εξαιρετικά κερδοφόρα απαγκίστρωση της επιχείρησής του από το κόστος της ανθρώπινης εργασίας. Όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, «Just imagine Domino’s without the labor component. You can start to see how incredibly profitable that can be.»

Πάντως, στις τρέχουσες αγγελίες για δουλειά στο zumepizza.com ζητείται Software engineer.

tech.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024