Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξασφαλισμένη εργασία στον προγραμματισμό με bootcamp στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Εξασφαλισμένη εργασία στον προγραμματισμό με bootcamp στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Στην αναντίρρητη ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση άνεργων προγραμματιστών ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων απαντούν με τη Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα ο επικεφαλής της εταιρείας πιστοποιήσεων PEOPLECERT και πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών κ.Β. Νικολαΐδης με τη συνδρομή ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου και επιχειρηματιών πληροφορικής.

Στην αναντίρρητη ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση άνεργων προγραμματιστών ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων απαντούν με τη Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα ο επικεφαλής της εταιρείας πιστοποιήσεων PEOPLECERT και πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών κ.Β. Νικολαΐδης, με τη συνδρομή ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου και επιχειρηματιών πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, στη Συμμαχία συμμετέχουν οι ακαδημαϊκοί κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ο προέδρος της HePIS κ. Νίκος Φαλδαμής και 40 σημαντικές εταιρείες και επιχειρηματικοί φορείς που συνυπογράφουν τη Συμμαχία. Ανάμεσά τους,
Γιώργος Αποστολάκης, Γενικός Διευθυντής, Integrated Enterprise Solutions, SingularLogic, Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τεχνολογίας, Microsoft Hellas, Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager, SAP Greece, Cyprus & Malta, Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής και Chief Digital Officer Ομίλου Eurobank, Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής, Μονάδα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Athens International Airport και Νίκος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής, Εθνική Τράπεζα.

Η εθελοντική πρωτοβουλία ονομάστηκε Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα (Alliance for Digital Employability, www.afdemp.org) και δεδηλωμένος στόχος της είναι να καλύψει το κενό που εμφανίζεται και στην Ελλάδα στην αγορά της Πληροφορικής.

Το μέσο που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας λόγω ανεπαρκών δεξιοτήτων πληροφορικής είναι η ταχύρρυθμη εκπαίδευση υποψηφίων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες και η εξασφάλιση της άμεσης απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε θέσεις προγραμματιστών.

Μέρος των εξόδων καλύπτεται από τη Συμμαχία, ενώ υπάρχει κόστος για τον υποψήφιο και την εταιρία που δηλώνει ότι επιζητά ικανά εξοπλισμένους προγραμματιστές και είναι έτοιμη για να πληρώσει για την επαρκή κατάρτισή του.

Η πρώτη δράση της Συμμαχίας θα είναι το 1ο Coding Bootcamp για Επαγγελματίες. Αυτό θα εκπαιδεύσει εντατικά στον προγραμματισμό 40 συμμετέχοντες, για την ανάπτυξη εφαρμογών.

  • Το 1ο Coding Bootcamp θα διεξαχθεί από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη CEPIS (www.cepis.org) και τη HePIS (www.hepis.gr). Με ταχύρρυθμη εκπαίδευση 12+2 εβδομάδων (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2016) οι συμμετέχοντες (κυρίως άτομα με υπόβαθρο θετικών επιστημών) θα εκπαιδευτούν στον προγραμματισμό και θα προσληφθούν άμεσα από εταιρίες-χορηγούς του προγράμματος.
  • Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την εκπόνηση τριών project, δύο σε ατομικό και ένα σε ομαδικό επίπεδο,που αφορούν στην ανάπτυξη full-stack εφαρμογών. Το δεύτερο ατομικό project διεξάγεται σε συνεργασία με την εταιρία που θα απασχολήσει τον εκπαιδευόμενο.
  • Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, όπως εκπαιδευτικό υλικό, πιστοποίηση, αίθουσες, γραμματεία κλπ., καλύπτεται από τους φορείς διοργάνωσης. Για κάθε συμμετοχή στο πρόγραμμα καταβάλλονται €1.000 από την εταιρία και €1.000 από τον εκπαιδευόμενο.

Στην ανακοίνωση της Συμμαχίας γίνεται λόγος για εγγυημένη απασχόληση σε 40 προεπιλεγμένους υποψηφίους που θα έχουν όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και πιστοποίηση στον τομέα του προγραμματισμού και της ανάπτυξης εφαρμογών, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες και ανάγκες της αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα, στο τέλος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος, μετά από σχετικές εξετάσεις, λαμβάνει Διεθνή Πιστοποίηση για τις γνώσεις προγραμματισμού και την ποιότητα ανάπτυξης λογισμικού από την PEOPLECERT και πιστοποιητικό εκπαίδευσης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Aθηνών.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, οι υποψήφιοι εντάσσονται στην αγορά εργασίας ως full-stack developers σε Java ή σε C# / .NET. Κι αυτό καθώς, πριν από την έναρξη του προγράμματος, έχουν εξασφαλιστεί οι 40 θέσεις εργασίας για τους αποφοίτους του Bootcamp.

Η αντιστοίχιση εκπαιδευομένων με εταιρίες γίνεται μέσα από συναντήσεις («matchmaking events») και διαδικασίες πρόσληψης. Κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Bootcamp, ο υποψήφιος προσλαμβάνεται από την εταιρία ως αμειβόμενος full-stack developer. Ως full stack developer αναφέρονται οι προγραμματιστές που γνωρίζουν back-end αλλά και front-end τεχνολογίες (π.χ. από βάσεις δεδομένων, PHP, HTML, CSS, JavaScript, ακόμα και μετατροπή γραφιστικού από Photoshop σε front-end κώδικα).

Όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τη Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα, εταιρίες που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν προσωπικό και υποψήφιοι που θέλουν να παρακολουθήσουν το Bootcamp μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://www.afdemp.org/bootcamp.

Απώτερος στόχος της Συμμαχίας είναι όχι μόνο να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και να καλύψει μέρος της διεθνούς ζήτησης για υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού πολλοί προγραμματιστές μπορούν να εργάζονται από την Ελλάδα καλύπτοντας ανάγκες επιχειρήσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

tech.in.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024