Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 30χρονου για εμπρησμούς και πυροβολισμό στα κεντρικά της Google

Σύλληψη 30χρονου για εμπρησμούς και πυροβολισμό στα κεντρικά της Google

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Αμερικανού από το Όουκλαντ προχώρησε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου 2016, με κατηγορία για εμπρησμό στα κεντρικά γραφεία της Google στο Μάουντεν Βιου, στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Αμερικανού από το Όουκλαντ προχώρησε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου 2016, με κατηγορία για εμπρησμό στα κεντρικά γραφεία της Google στο Μάουντεν Βιου, στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπως μαρτυρούν έγγραφα δικαστηρίου κατά τον τοπικό Τύπο.

Ο Ραούλ Μουρίλο Ντιαζ βαρύνεται για κακόβουλη ζημιά από εκρηκτικό σε κτίριο ή όχημα. Από τα μέσα Μάη, ο Ντιαζ φέρεται να τέλεσε δύο εμπρησμούς, πυροβόλησε και μετέφερε εκρηκτική ύλη στο ονομαζόμενο και Googleplex.

Μετά από σχετική καταγγελία, η αστυνομία εντόπισε το Volkswagen Touareg, το αυτοκίνητο του Ντιαζ, στην περιοχή κοντά στη Google. Σε έλεγχο που διενήργησε εντόπισε ύλη που θεωρήθηκε ύποπτη και κλήθηκε η αρμόδια υπηρεσία η οποία έκρινε ότι δεν ήταν επικίνδυνη, εντούτοις ο Ντιαζ κρατήθηκε και ανακρίθηκε οπότε ομολόγησε δύο εμπρησμούς και έναν πυροβολισμό σε κτίριο της Google. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι σκόπευε να πυροβολήσει σε άλλο κτίριο την ημέρα της σύλληψής του και μετέφερε ένα πιστόλι.

Ο Ντιαζ είπε στους αστυνομικούς ότι αισθανόταν ότι η Google τον παρακολουθούσε.

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας υποδεικνύουν ομοιότητες με τον ύποπτο και το αυτοκίνητο σε τρία ακόμα περιστατικά στο campus της Google σε περίοδο δύο μηνών.

Στις 19 Μάη, υπάλληλος της Google είδε έναν άνδρα να ρίχνει ένα μπουκάλι μπύρας σε ένα αυτοκίνητο της υπηρεσίας Street View και η γύρω περιοχή έπιασε φωτιά. Σε άλλο βίντεο, ο ύποπτος εμφανίζεται να ρίχνει δύο ακόμα μπουκάλια μπύρας, τα οποία αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν κοκτέιλ Μολότοφ, κι έπειτα ανέβηκε στο αυτοκίνητό του και διέφυγε.

Στις 4 Ιουνίου, μάρτυρας άκουσε πυροβολισμό και οι αστυνομικοί που κατέφτασαν στο σημείο είδαν τα σπασμένα τζάμια. Έξι μέρες αργότερα, όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες σε άλλο κτίριο της Google και η αστυνομία διαπίστωσε ότι ένα από το αυτόνομα οχήματα της Google καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με την αναφορά του ειδικού πράκτορα της αστυνομίας, Μάικλ Νατάλ.

Ο Ντιαζ κρατείται στις φυλακές της Σάντα Κλάρα στο Σαν Χοσέ, χωρίς δικαίωμα καταβολής εγγύησης για την αποφυλάκισή του, μεταδίδει το SFGate.

tech.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024