Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Self Assembly Lab του MIT αυτοματοποιεί την συναρμολόγηση smartphone

To Self Assembly Lab του MIT αυτοματοποιεί την συναρμολόγηση smartphone

Τον τρόπο που συναρμολογούνται οι ηλεκτρονικές συσκευές επιχειρεί να αυτοματοποιήσει το Self Assembly Lab στο MIT, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά άλλων φιλόδοξων πρότζεκτ, όπως τα αυτοσυναρμολογούμενα έπιπλα.

Τον τρόπο που συναρμολογούνται οι ηλεκτρονικές συσκευές επιχειρεί να αυτοματοποιήσει το Self Assembly Lab στο MIT, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά άλλων φιλόδοξων πρότζεκτ, όπως τα αυτοσυναρμολογούμενα έπιπλα. Σε άλλη κλίμακα πλην της ανθρώπινης, όλα τα συστήματα δομούνται μόνα τους -από το DNA, τα κύτταρα και τις πρωτεΐνες ως τα πλανητικά συστήματα, επιχειρηματολογεί ο επικεφαλής του έργου, Σκάιλαρ Τίντμπιτς.

Εμπνευσμένο από το πρώτο κινητό τηλέφωνο του τύπου «φτιάξ’το μόνος σου» του καθηγητή στο ΜΙΤ Ντέιβιντ Μέλλις, το αυτοσυναρμολογούμενο κινητό τηλέφωνο που επιδεικνύει τώρα το εργαστήριο αποτελεί ένα πρώιμο δείγμα της προσπάθειας που φιλοδοξεί να καταργήσει τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων.

Το κινητό τηλέφωνο της ομάδας του Τίντμπιτς αποτελείται από έξι τμήματα που πρέπει να ενωθούν. Μπορούν μάλιστα να δημιουργήσουν δύο διαφορετικά μοντέλα. Στο βίντεο που δημοσιεύει το περιοδικό FactCoDesign, τα μέρη τοποθετούνται σε έναν περιστρεφόμενο κάδο και σε λιγότερο από ένα λεπτό συναρμολογούνται δύο κινητά τηλέφωνα:

Οι προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία η ομάδα του διατμηματικού εργαστηρίου στο ΜΙΤ είναι η ταχύτητα περιστροφής του κάδου έτσι ώστε να έρχονται όσο κοντά απαιτείται τα υπό συναρμολόγηση τμήματα, χωρίς όμως να σπάσουν. Επίσης, όλα τα μέρη έχουν μηχανισμούς για τη σύναψη και το κλείδωμά τους στη σωστή θέση -στην προκειμένη περίπτωση έχουν τοποθετήσει μαγνήτες διαφορετικής πολικότητας ώστε να αποφεύγεται η σύνδεση αταίριαστων τμημάτων.

Η προσπάθεια της αυτοσυναρμολόγησης κινητών τηλεφώνων έχει ήδη διαρκέσει έναν χρόνο, χωρίς ιδιαίτερη χρηματοδότηση. Εντούτοις, αν συνυπολογίσει κανείς το πρότζεκτ Ara για τη διάθεση smartphone διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών με δυνατότητα αναβάθμισης όπως συμβαίνει στα PC, καθώς και το όφελος για τους κατασκευαστές smartphone αντιλαμβάνεται ότι το Self Assembly Lab του ΜΙΤ δεν θα εγκαταλείψει σύντομα αυτό το έργο.

tech.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024