Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία iPhone φημολογείται ότι ετοιμάζει η Apple -ένα με καμπύλες

Τρία iPhone φημολογείται ότι ετοιμάζει η Apple -ένα με καμπύλες

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του επόμενου iPhone έχει ήδη ξεκινήσει -αναμένεται το Σεπτέμβριο- και το Διαδίκτυο βρίθει φημών για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τη σχεδίασή του. Οι περισσότεροι έχουν σταματήσει πλέον να μιλούν για την απουσία της καθιερωμένης υποδοχής των ακουστικών και τώρα με αφορμή διαρροή στον ασιατικό Τύπο συζητούν για τρία iPhone, ένα από τα οποία φέρεται να έχει ιδιαίτερες καμπύλες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του επόμενου iPhone έχει ήδη ξεκινήσει -αναμένεται το Σεπτέμβριο- και το Διαδίκτυο βρίθει φημών για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τη σχεδίασή του. Οι περισσότεροι έχουν σταματήσει πλέον να μιλούν για την απουσία της καθιερωμένης υποδοχής των ακουστικών 3.5mm και τώρα με αφορμή διαρροή στον ασιατικό Τύπο συζητούν για τρία iPhone, ένα από τα οποία φέρεται να έχει ιδιαίτερες καμπύλες.

To Nikkei Asian Review αναφέρεται στο τρίτο iPhone με οθόνη που αγκαλιάζει και στις δύο άκρες, επικαλούμενο πρόσωπο που γνωρίζει τα σχέδια της Apple. Διατηρώντας την ανωνυμία του, αποκαλύπτει πως η εταιρεία θα ανακοινώσει στις αρχές του φθινοπώρου όχι μόνο δύο ανανεωμένα μοντέλα που θα διαδεχτούν το iPhone 6S 4,7» και το 6S Plus 5.5» αλλά και ένα τρίτο curved iPhone με διαγώνιο ίσως και μεγαλύτερη από 5,5 ίντσες η σχεδίαση του οποίου θα θυμίζει το Samsung Galaxy 7 Edge ή το νέο Samsung Galaxy Note 7 (το οποίο έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές), αμφότερα καμπυλωτά. Για να είναι κάτι τέτοιο εφικτό, το πάνελ της οθόνης του τρίτου μυστηριώδους iPhone δεν μπορεί παρά να είναι OLED, αφού η τεχνολογία αυτή επιτρέπει μια τέτοια σχεδίαση.

  • Σε μια από τις τεχνολογίες που έχει κατοχυρώσει η Apple περιγράφεται η μέθοδος για την κατασκευή φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που θα είναι τυλιγμένες σε οθόνη πολλαπλής αφής -χωρίς κανένα φυσικό πλήκτρο. Στο σχετικό αίτημα υπ’αριθμόν 20130076612, η Apple περιγράφει την λειτουργία της εύκαμπτης οθόνης που προστατεύεται από, επίσης εύκαμπτο, γυαλί. Πρόκειται για οθόνη που ανταποκρίνεται στο άγγιγμα πολλών δακτύλων ταυτόχρονα (multitouch), τεχνολογίας AMOLED (Active Matrix OLED display). Επιπλέον, η τεχνολογία περιλαμβάνει σύστημα αισθητήρων που είναι σε θέση να διακρίνουν ποια πλευρά του τηλεφώνου (μπροστά ή πίσω) κοιτά ο χρήστες ώστε να ενεργοποιείται ανάλογα αυτόματα. Ακόμα αναφέρεται πως, σε συνδυασμό με το κωνικό σχήμα, ο χρήστης θα έχει την ψευδαίσθηση του βάθους, όπως συμβαίνει με την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης (3D).

Πάντως, παρά το γεγονός ότι πάντοτε οι φήμες αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, το Mashable επισημαίνει πως η Apple έχει αρκετές πατενταρισμένες ιδέες για να είναι σε θέση να προσφέρει curved iPhone. Από την άλλη, οι φήμες για ένα iPhone με οθόνη που θα αγκαλιάζει τις άκρες του τηλεφώνου έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2013 και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πριν την αναμενόμενη αν και ανεπιβεβαίωτη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου εάν ήρθε η στιγμή για το πρώτο curved iPhone -τις οθόνες για τα οποία θα μπορούσε να προμηθεύσει η Samsung ή και η LG Display στην Apple.

tech.in.gr

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024