Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμπεραίνει η Επιτροπή για τη φορολόγηση της Apple στην Ευρώπη

Τι συμπεραίνει η Επιτροπή για τη φορολόγηση της Apple στην Ευρώπη

H προνομιακή μεταχείριση της Apple από την Ιρλανδία της επέτρεψε να φορολογείται η Apple Sales International με μόλις 1% των ευρωπαϊκών κερδών της το 2003 έως και 0,005% το 2014, διαπίστωσε η Επιτροπή

Η απόφαση της Κομισιόν ήταν καταδικαστική: Οι ενισχύσεις της Ιρλανδίας ήταν παράνομες, έπληξαν τον ανταγωνισμό και τώρα, ζητούνται αναδρομικά 13 δισεκατομμύρια ευρώ με τόκο από τον αμερικανικό κολοσσό.

Μερικές από τις διαπιστώσεις της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη φορολόγηση της Apple για τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη είναι οι ακόλουθες:

  • H προνομιακή μεταχείριση της Apple από την Ιρλανδία της επέτρεψε να φορολογείται η Apple Sales International με μόλις 1% των ευρωπαϊκών κερδών της το 2003 έως και 0,005% το 2014, διαπίστωσε η Επιτροπή
  • Η φορολόγηση της Apple υπήρξε προνομιακή στην Ιρλανδία από το 1991.
  • H Επιτροπή μπορεί να ζητήσει την ανάκληση των κρατικών ενισχύσεων της Ιρλανδίας για περίοδο 10 ετών, από την έναρξη της έρευνας το 2013 –όχι όμως για τα προηγούμενα 11 χρόνια. Έτσι, η Ιρλανδία πρέπει να ζητήσει απλήρωτους φόρους 13 δισ. ευρώ από την Apple για τα έτη 2003 έως 2014, με τόκο.
  • Εάν άλλα κράτη μέλη απαιτήσουν αναδρομικά φόρους από τις θυγατρικές της Apple σύμφωνα με τους δικούς τους φορολογικούς κανόνες για την ίδια περίοδο, το ποσό που θα πρέπει να ανακτηθεί από την Ιρλανδία θα είναι μικρότερο.
  • Η φορολογική μεταχείριση στην Ιρλανδία επέτρεψε στην Apple να αποφύγει τη φορολόγηση σχεδόν εξ ολοκλήρου για όλα τα έσοδά της από τις πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό καθώς, όλες οι πωλήσεις της, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ καταχωρίζονταν ως πωλήσεις στην Ιρλανδία.


tech.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024