Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδύνατο να διαχωριστούν τα επικίνδυνα Note 7, διαπιστώνει η Samsung

Αδύνατο να διαχωριστούν τα επικίνδυνα Note 7, διαπιστώνει η Samsung

Η Samsung ανακαλεί όλα τα Galaxy Note 7 που έχουν διατεθεί σε 10 χώρες του κόσμου, αφού διαπίστωσε ότι μπαταρίες σε κάποια από αυτά μπορεί να υπερθερμανθούν τόσο ώστε να πιάσουν φωτιά ή να εκραγούν. Σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, ο επικεφαλής του τμήματος Mobile έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ανάκληση του «καλύτερου smartphone».

Τριάντα πέντε περιστατικά στα οποία Galaxy Note 7 έπιασαν φωτιά ή σημείωσαν έκρηξη επιβεβαίωσε η Samsung, συμπληρώνοντας ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η εταιρεία ωστόσο δεν κατόρθωσε να βρει τρόπο να διακρίνει ποια Note 7 μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες τους, μεταξύ 2,5 εκατομμυρίων Note 7 που έχουν ήδη διατεθεί διεθνώς. Αναφέρει όμως, την εκτίμηση ότι περίπου 24 στο εκατομμύριο μπορεί να έχουν μια προβληματική μπαταρία.

Μετά τις πρώτες αναφορές online, η Samsung διερεύνησε το θέμα και βρήκε ότι ευθυνόταν η μπαταρία ενός από τους δύο προμηθευτές της -χωρίς να τον κατονομάσει. Ήταν όμως ένα πρόβλημα κατά την διαδικασία κατασκευής, κι αυτό καθιστά πιο δύσκολο να εξακριβωθεί ποιες μπαταρίες θα υπερθερμανθούν σε κρίσιμο βαθμό.

Ο επικεφαλής του τμήματος Mobile, Κοh Dong-jin δήλωσε στο Associated Press: «Θα μας στοιχίσει τόσο που πονάει η καρδιά μου, εντούτοις η ασφάλεια των πελατών είναι πιο σημαντική κι έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση».

Associated Press,tech.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024