Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς καλώδια και κάμερες τριγύρω, η επόμενη γενιά VR με Real Sense

Χωρίς καλώδια και κάμερες τριγύρω, η επόμενη γενιά VR με Real Sense

H επόμενη γενιά συστημάτων εικονικής πραγματικότητας δεν θα απαιτούν την καλωδίωση της κάσκας με έναν ισχυρό κεντρικό υπολογιστή -η απαιτητική επεξεργασία θα γίνεται πάνω από το κεφάλι μας. Επιπλέον, τα αντικείμενα στο φυσικό χώρο θα εντοπίζονται και θα προειδοποιείται ο χρήστης που, εν τω μεταξύ, θα περιηγείται στον εικονικό κόσμο.

H επόμενη γενιά συστημάτων εικονικής πραγματικότητας δεν θα απαιτούν την καλωδίωση της κάσκας με έναν ισχυρό κεντρικό υπολογιστή -η απαιτητική επεξεργασία θα γίνεται πάνω από το κεφάλι μας.

Επιπλέον, τα αντικείμενα στο φυσικό χώρο θα εντοπίζονται και θα προειδοποιείται ο χρήστης που, εν τω μεταξύ, θα περιηγείται στον εικονικό κόσμο.

Η Intel αναφέρεται σε μια υβριδική πραγματικότητα, εκεί όπου ο χρήστης φορώντας την κάσκα VR θα βλέπει τα χέρια και τους φίλους του, αλλά και τον τοίχο που πλησιάζει επικίνδυνα, ενώ θα μπορεί να αγγίξει πράγματα από τον εικονικό κόσμο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι εικονικό και πραγματικό έγιναν ένα.

Αισθητήρες δεν θα υπάρχουν τοποθετημένοι στο χώρο -την παρακολούθηση του χώρου αναλαμβάνουν οι κάμερες RealSense στην κάσκα.



Το εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα, στο οποίο πιστεύει η Intel


Η ομιλία του επικεφαλής της Intel, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απαγορεύουν την μίξη των δύο κόσμων -εικονικού και πραγματικού.

To Project Alloy, που ανακοινώθηκε από την Intel τον Αύγουστο του 2016 (IDF 2016), αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Η πλατφόρμα Alloy παρέχει ένα σύνολο από νέες, καθηλωτικές εμπειρίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «Μικτή Πραγματικότητα» (“Merged Reality”) και είναι αποτέλεσμα των τεχνολογιών Intel RealSense, που είναι βελτιστοποιημένες για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Η Intel θα ανοίξει το hardware του Alloy και θα παράσχει ανοικτά APIs (διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών) μέσα στο 2017, έτσι ώστε οι προγραμματιστές και οι συνεργάτες της να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους προϊόντα, βασισμένα στα σχέδια του Alloy.

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία Real Sense της Intel:

Υπολογιστές κάθε λογής αποκτούν «πραγματικές ανθρώπινες αισθήσεις». Δεν είναι μακριά η εποχή που θα μπορούμε να μιλάμε στους υπολογιστές μας, να μεταδίδουμε ζωντανά κινούμενη εικόνα σε πραγματικό χρόνο και σε 3D, να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια με τα χέρια και τα δάκτυλά μας χωρίς να αγγίζουμε την οθόνη ή που οι εικόνες ενός έντυπου παιδικού παραμυθιού θα ζωντανεύουν. Πιο εντυπωσιακό απ’όλα, το 5χρονο κορίτσι που συμμετείχε στην επίδειξη του Μούλι Ίντεν δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου.

Ένα βιντεοπαιχνίδι που εξελίσσεται καθοδηγούμενο από τις κινήσεις των χεριών του παίκτη διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης εφαρμογών που διοργανώνει η Intel προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες της νέας κάμερας βάθους, Intel ReaSense.

tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024