Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο έφηβοι συνελήφθησαν στις ΗΠΑ για χάκινγκ στον αρχηγό της CIA

Δύο έφηβοι συνελήφθησαν στις ΗΠΑ για χάκινγκ στον αρχηγό της CIA

Εκτός από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τζον Μπρέναν, αρχηγού της αμερικανικής CIA, οι έφηβοι -22 και 24 ετών- φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση στα e-mail αξιωματούχων του FBI και του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιώντας την κοινωνική μηχανική, δηλαδή εξαπατώντας από τηλεφώνου υπαλλήλους των κυβερνητικών υπηρεσιών για να αλλάξουν το password τους κατά τη βούληση των "Crackas with Attitude".

Εκτός από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τζον Μπρέναν, αρχηγού της αμερικανικής CIA, οι έφηβοι -22 και 24 ετών- φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση στα e-mail αξιωματούχων του FBI και του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιώντας την κοινωνική μηχανική, δηλαδή εξαπατώντας από τηλεφώνου υπαλλήλους των κυβερνητικών υπηρεσιών για να αλλάξουν το password τους κατά τη βούληση των «Crackas with Attitude».

H εφημερίδα Wall Street Journal γράφει για τη σύλληψη του Andrew Otto Boggs, 22 ετών, και του Justin Gray Liverman, 24 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της κολεκτίβας χάκερ γνωστής ως Crackas with Attitude, δύο φερόμενα ως μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί νωρίτερα στη Μεγάλη Βρετανία. Ο επικεφαλής της ομάδας, ο 16χρονος Cracka λέγεται ότι ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες του Φεβρουαρίου, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες των νεότερων.

Τέσσερα άτομα κατάφεραν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James R. Clapper Jr., του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI Mark Giuliano, της βοηθού αξιωματούχου του FBI Amy Hess, του επικεφαλής της εταιρείας Centra Technology που συνεργάζεται με τη CIA, Harold Rosenbaum καθώς και του Gregory Mecher, συζύγου της διευθύντριας επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, Jen Psaki.

Στην περίπτωση του αρχηγού της CIA, οι Αρχές λένε ότι ένας από την ομάδα των Crackas κατάφερε να ξεγελάσει την τεχνική υποστήριξη της Verizon, υποδυόμενος συνάδελφό τους. Στα e-mail του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI κατάφεραν να μπουν ζητώντας μέσω τηλεφώνου από την τεχνική υποστήριξη του FBI να γίνει reset στο password του διευθυντή. Αργότερα, βρέθηκαν στοιχεία δεκάδων αστυνομικών του Μαϊάμι, στοιχεία που τους αποδίδεται η κατηγορία ότι απέσπασαν από τα e-mail του προαναφερόμενου αξιωματούχου.

Στους Βρετανούς εφήβους αποδίδεται η εξαπάτηση από τηλεφώνου με τις μεθόδους της κοινωνικής μηχανικής και στους Αμερικανούς εφήβους η πρόσβαση, η απόσπαση απόρρητων στοιχείων και η ανάρτησή τους στο Ίντερνετ. Otto και Liverman αναμένεται να προσαχθούν σε δίκη την επόμενη εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια.

tech.in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024