Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε κατακόρυφη πτώση η Samsung μετά τη διεθνή ανάκληση των Galaxy Note7

Σε κατακόρυφη πτώση η Samsung μετά τη διεθνή ανάκληση των Galaxy Note7

Βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών πραγματοποιεί η μετοχή της Samsung μετά την ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων από τα πρώτα Galaxy Note7, λόγω του επιβεβαιωμένου κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας τους. Η χρηματιστηριακή αξία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι από τη Δευτέρα μειωμένη κατά 15,9 τρισ. γουόν, ή 12,7 δισ. ευρώ.

Βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών πραγματοποιεί η μετοχή της Samsung μετά την ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων από τα πρώτα Galaxy Note7, λόγω του επιβεβαιωμένου κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας τους. Η χρηματιστηριακή αξία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι από τη Δευτέρα μειωμένη κατά 15,9 τρισ. γουόν, ή 12,7 δισ. ευρώ. Οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους, μετά από σειρά απαγορεύσεων μεταφοράς Note7 εν πτήσει από αεροπορικές εταιρείες σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα. Εκτιμάται ότι η εταιρεία «θα κάψει» φέτος περί τα 5 δισ. δολάρια εσόδων λόγω δεκάδων περιστατικών ανάφλεξης Note7, αποφαίνονται αμερικανοί αναλυτές.

  • Οι κοινές μετοχές της Samsung Electronics σημείωσαν πτώση 6,3 τοις εκατό στα 1.476.000 γουόν (1179,12 ευρώ) -στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουλίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η αρνητική επίδραση της ανάκλησης αυτής δεν μπορεί παρά να αφήσει σημάδια στην Samsung Electronics, η οποία εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να επενδύσει πολλά στο μάρκετινγκ για να ανακτήσει την καλή εικόνα που είχε εξασφαλίσει για την ποιότητα κατά την κατασκευαστική διαδικασία. Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός είχε επιχειρήσει να προπορευτεί στο γύρο του τετάρτου τριμήνου, του εορταστικού, από την Apple παρουσιάζοντας το Note7 στις 19 Αυγούστου. Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Apple θα παρουσίαζε τις δικές της προτάσεις, όμως αυτή η διαφορά τελικά δεν εξασφάλισε καλή αρχή για την Samsung.

H εταιρεία έχει ανακαλέσει όσα Note7 πρόλαβε να διαθέσει μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες. Θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα όμως μέχρι να ξεχάσουν οι τελικοί χρήστες τα 35 περιστατικά ανάφλεξης που αναγνωρισμένα σημειώθηκαν σε ανύποπτους ανθρώπους που φόρτιζαν το νέο, και υψηλού κόστους, κορυφαίο κινητό τους που είχε ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές.

  • Εν τω μεταξύ, η εταιρεία επιμένει να προειδοποιεί όσους πρόλαβαν να αγοράσουν το Note7 -στην Ελλάδα αναμενόταν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου- να το απενεργοποιήσουν και να το επιστρέψουν προς ανταλλαγή άμεσα.

Το Associated Press μεταδίδει πως το Note7 θα κυκλοφορήσει ξανά, τον Οκτώβριο τουλάχιστον στην Αυστραλία, δεν είναι όμως ξεκάθαρο εάν και πότε θα διατεθεί ξανά σε άλλες αγορές.

{{{related}}}

Associated Press,Reuters,tech.in.gr

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024