Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Tesla διορθώνει το Autopilot, δεν υπόσχεται όμως «απόλυτη ασφάλεια»

Η Tesla διορθώνει το Autopilot, δεν υπόσχεται όμως «απόλυτη ασφάλεια»

Την πεποίθηση ότι, δεν θα είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα σε αυτοκίνητο Tesla Model S χωρίς οδηγό εάν η επικείμενη ενημέρωση του Autopilot, του συστήματος αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την 7η Μαΐου, εξέφρασε ο Έλον Μασκ. Ο οδηγός δεν θα επιτρεπόταν να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για πολύ και το ραντάρ θα ήταν σε θέση να διακρίνει λευκά ρυμουλκό φορτηγά.

Την πεποίθηση ότι, δεν θα είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα σε αυτοκίνητο Tesla Model S χωρίς οδηγό εάν η επικείμενη ενημέρωση του Autopilot, του συστήματος αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την 7η Μαΐου, εξέφρασε ο Έλον Μασκ.

Ο οδηγός δεν θα επιτρεπόταν να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για πολύ και το ραντάρ θα ήταν σε θέση να διακρίνει λευκά ρυμουλκό φορτηγά με φόντο τον φωτεινό ουρανό. Έτσι, πιθανολογείται ότι θα είχε αποφευχθεί το τραγικό περιστατικό, «η απόλυτη όμως ασφάλεια» δεν θα επιτευχθεί ποτέ, είπε με βεβαιότητα αυτή τη φορά ο διάσημος επιχειρηματίας.

«Τέτοια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα, αλλά ναι, μπορούμε να πούμε ότι θα είχε αποφευχθεί», είπε ο επιχειρηματίας διατηρώντας προσεκτικά τις επιφυλάξεις για να προφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρείας του.

H έκδοση 8 του Autopilot θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς Tesla εντός δύο εβδομάδων. Η αρμόδια υπηρεσία στις ΗΠΑ διερευνά τα αίτια του θανάτου του Τζόσουα Μπράουν για να αποφασίσει εάν ανήκει στην εταιρεία η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν φρέναρε το αυτόνομο αυτοκίνητο (ούτε ο οδηγός του) μπροστά σε ένα φορτηγό με λευκό ρυμουλκό την ώρα που έστριβε αριστερά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Ο Μασκ απέκλεισε την πιθανότητα ανάκλησης των Tesla με το Autopilot, αφού η ίδια υπηρεσία έχει δεχτεί τις αλλαγές στο σύστημα ως ικανοποιητικές και η ενημέρωση θα γίνει μέσω Διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν τα οχήματα στο service.

Το Autopilot 8 θα ειδοποιεί έως και τρεις φορές την ώρα τον οδηγό να βάλει τα χέρια του στο τιμόνι εάν επιτρέπεται η κυκλοφορία με μέτρια ή υψηλή ταχύτητα -εάν δεν το κάνει, τότε το σύστημα αυτόματης οδήγησης θα απενεργοποιείται και δεν θα εκκινείται ξανά παρά μόνο εάν ο άνθρωπος σταματήσει το αυτοκίνητο, σβήσει τον κινητήρα και τον εκκινήσει ξανά.

Σε διαδρομές όπου η κίνηση γίνεται με χαμηλή ταχύτητα 12-13χλμ/ώρα, οι ειδοποιήσεις δεν θα είναι τόσο συχνές και ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι επ’αόριστον. Με ταχύτητα 70+ χλμ/ώρα, ή όταν η διαδρομή έχει στροφές και προπορεύονται πολλά οχήματα, τα χέρια του οδηγού πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι θα ειδοποιεί κάθε μερικά λεπτά το Autopilot 8.

Επίσης, εκτός από το ραντάρ και τις λήψεις από κάμερες θα γίνεται και αντιπαράθεση με φωτογραφίες από τους δρόμους, ενώ το ραντάρ θα μπορεί να διακρίνει αντικείμενα μπροστά κοιτώντας και κάτω από το προπορευόμενο όχημα.

«Η απόλυτη ασφάλεια είναι ένας στόχος απρόσιτος. Ποτέ δεν θα έχουμε μηδενικές απώλειες, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να μηδενίσουμε τα ατυχήματα, έγραψαν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης μεταφέροντας τα λόγια του Έλον Μασκ.

tech.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024