Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσέλαβε και τώρα, απολύει η Apple «για το δικό της αυτοκίνητο»

Προσέλαβε και τώρα, απολύει η Apple «για το δικό της αυτοκίνητο»

Ποτέ κανείς στην Apple δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη τμήματος που εργάζεται εντατικά στην κατασκευή ενός αυτόνομου "iCar". Εντούτοις, είναι «κοινό μυστικό» ότι τέτοιο τμήμα υπάρχει κρίνοντας από τις προσλήψεις στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας -και της πρωτοπόρας στον τομέα αυτό, Tesla- στην Apple. Τώρα όμως, η Apple τους απολύει «κατά δεκάδες», βεβαιώνουν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας New York Times.

Ποτέ κανείς στην Apple δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη τμήματος που εργάζεται εντατικά στην κατασκευή ενός αυτόνομου «iCar». Εντούτοις, είναι «κοινό μυστικό» ότι τέτοιο τμήμα υπάρχει κρίνοντας από τις προσλήψεις στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας -και της πρωτοπόρας στον τομέα αυτό, Tesla- στην Apple. Τώρα όμως, η Apple τους απολύει «κατά δεκάδες», βεβαιώνουν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας New York Times.

Αλλάζει η έμφαση στο πρότζεκτ της κατασκευής ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, ερμηνεύουν οι αναλυτές, η Apple θα στραφεί στους χάρτες και στην ανάπτυξη του λογισμικού οδήγησης παρά στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου ολότελα φτιαγμένο από την ίδια, προσθέτουν άλλοι.

Ο Τιμ Κουκ ποτέ δεν απαντά ευθέως στο ερώτημα, αφήνει όμως το κοινό να εικάζει ότι δεν το αποκλείει. Τα τελευταία δύο χρόνια διάφορες πηγές μιλούν για εκατοντάδες προσλήψεις μηχανικών, και αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για επιβράδυνση του εγχειρήματος, ενός «από τα πολλά που δεν αφήνει χωρίς δεύτερη σκέψη η Apple», όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της.

Μάθετε περισσότερο για την προσπάθεια κατασκευής ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό, από την Tesla, την Google, την Uber και άλλους:

tech.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024