Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
IHS Markit: Το κόστος ενός iPhone 7 είναι 225 δολάρια

IHS Markit: Το κόστος ενός iPhone 7 είναι 225 δολάρια

Το κόστος των υλικών για την κατασκευή ενός iPhone 7 32GB είναι 219,80 δολάρια και αυξάνεται κατά 5 δολάρια εάν προστεθεί σε αυτό το κόστος των εργατικών για τη συναρμολόγησή του, εκτιμά η εταιρεία συμβούλων IHS Markit. Αν και το κόστος αυτό έχει αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα και πλησιάζει το αντίστοιχο κόστος των ανταγωνιστικών smartphone της Samsung, η Apple διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους, υπολογίζει η εταιρεία.

Το κόστος των υλικών για την κατασκευή ενός iPhone 7 32GB είναι 219,80 δολάρια και αυξάνεται κατά 5 δολάρια εάν προστεθεί σε αυτό το κόστος των εργατικών για τη συναρμολόγησή του, εκτιμά η εταιρεία συμβούλων IHS Markit. Αν και το κόστος αυτό έχει αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα και πλησιάζει το αντίστοιχο κόστος των ανταγωνιστικών smartphone της Samsung, η Apple διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους, υπολογίζει η εταιρεία. Το iPhone 7 32GB πωλείται στις ΗΠΑ αντί 649 δολαρίων, χωρίς επιδότηση από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Το κόστος των υλικών και τα εργατικά απέχουν από το πραγματικό κόστος ενός iPhone έχει επισημάνει στο παρελθόν ο Τιμ Κουκ, αναφερόμενος στο κόστος της έρευνας και καινοτομίας, το κόστος της ανάπτυξης του λογισμικού και άλλα κόστη.
{{{related}}}
Από την αποσυναρμολόγηση του iPhone 7, η IHS Markit καταγράφει τις σημαντικότερες αλλαγές που έκανε η Apple στο νεότερο μοντέλο iPhone και σημειώνει την οθόνη με την ευρύτερη γκάμα χρωμάτων (DCI-P3 και sRGB για την καλύτερη απόδοση των χρωμάτων σε φωτογραφίες και βίντεο), τον μηχανισμό haptic engine που δίνει την αίσθηση στον χρήστη ότι έκανε κλικ ενώ δεν είναι πλέον μηχανικό το πλήκτρο αφετηρίας έχει όμως βελτιωθεί για να αντέξει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και καλύτερη δυναμική απόδοση σε διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι η απόφαση της Apple να διαθέσει τα νέα iPhone με χωρητικότητα 32/128/256GB αντί 16/64/128GB σημαίνει ότι το κόστος της μνήμης NAND σε κάθε τηλέφωνο αυξάνεται.

Μεγάλος νικητής από τη διάθεση των νέων μοντέλων, η Intel αφού κατόρθωσε έπειτα από χρόνια απουσίας, να βρει μια θέση στο iPhone 7, σχολιάζει στέλεχος της IHS. Επισημαίνεται επίσης η διάθεση του τηλεφώνου σε θήκη Jet Black, αν και μόνο στα μοντέλα αυξημένης χωρητικότητας 128GB και 256GB, αυξάνει το κόστος και έτσι εξηγείται η αυξημένη τιμή διάθεσής τους. Τέλος, επιβεβαιώνεται ότι η μπαταρία έχει αυξημένη χωρητικότητα από τα 1715 στα 1960mAhr.

tech.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024