Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι στη φορητότητα αριθμού χωρίς εξόφληση χρεών, λέει η ΕΕΚΤ

Όχι στη φορητότητα αριθμού χωρίς εξόφληση χρεών, λέει η ΕΕΚΤ

Στη δημιουργία κοινής λίστας κακοπληρωτών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας προχωρούν COSMOTE, Vodafone, Wind και Cyta για να αποφύγουν τα «τεράστια» δικαστικά έξοδα για το κυνηγητό των οφειλετών, να μειώσουν τις αυξημένες επισφάλειες που αντιπροσωπεύουν διψήφιο ποσοστό στον τζίρο τους και να προστατεύσουν εαυτούς από την εξυπηρέτηση συνδρομητών που αφήνουν φέσι και αλλάζουν πάροχο, εκμεταλλευόμενοι την φορητότητα αριθμού.

Στη δημιουργία κοινής λίστας κακοπληρωτών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας προχωρούν COSMOTE, Vodafone, Wind και Cyta, για να αποφύγουν τα «τεράστια» δικαστικά έξοδα για το κυνηγητό των οφειλετών, να μειώσουν «τις αυξημένες επισφάλειες που αντιπροσωπεύουν διψήφιο ποσοστό στον τζίρο τους» και να προστατεύσουν εαυτούς από την εξυπηρέτηση συνδρομητών που αφήνουν φέσι και αλλάζουν πάροχο, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την φορητότητα αριθμού.

Πάντως, στη λίστα του φορέα που θα ονομαστεί «ΤηλεγΝούς», θα περιλαμβάνονται ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 200 ευρώ.

Ο Τηλεγνούς αναμένεται να συσταθεί εντός διμήνου, με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την κοινοποίηση των στοιχείων συνδρομητών οφειλετών, δηλώνει στο tech.in.gr η Ελληνική Ενωση Εταιριών Κινητής τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), υπό την αιγίδα της οποίας θα λειτουργεί ο νέος φορέας.

Παρά τα οφέλη της φορητότητας αριθμού, κατά την οποία ο συνδρομητής μπορεί να αλλάξει πάροχο διατηρώντας τον αριθμό του και απευθυνόμενος όχι στον υπάρχοντα αλλά στον νέο πάροχό του, υπήρξε το φαινόμενο της μετακίνησης συνδρομητών που όφειλαν σημαντικά ποσά στον προηγούμενο, χωρίς ο νέος να το γνωρίζει. «Εμείς όμως, αποδίδουμε τους απλήρωτους φόρους», σημειώνει στο tech.in.gr η εκπρόσωπος του φορέα, κα Μάγδα Λιάπη. Οι επισφάλειες ροκανίζουν σημαντικό ποσοστό του τζίρου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ήδη από το 2011 (10%), οπότε κάναμε την τελευταία καταγραφή, και γενικότερα όλα τα χρόνια της κρίσης, σημειώνει ο φορέας.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024