Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την απαγόρευση του όρου Autopilot από την Tesla απαιτεί η Γερμανία

Την απαγόρευση του όρου Autopilot από την Tesla απαιτεί η Γερμανία

Την υπογραφή του γερμανού υπουργού Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ φέρει η γερμανική εντολή που απαιτεί από την αμερικανική Tesla να σταματήσει να προωθεί τα οχήματά της ως αυτοκίνητα με αυτόματο πιλότο, καθώς ενδέχεται να παραπλανώνται οι οδηγοί.

Την υπογραφή του γερμανού υπουργού Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ φέρει η εντολή που απαιτεί από την αμερικανική Tesla να σταματήσει να προωθεί τα οχήματά της στη γερμανική αγορά ως αυτοκίνητα με αυτόματο πιλότο. Συγκεκριμένα, η αρμόδια για θέματα μεταφορών ομοσπονδιακή Αρχή απαιτεί να μη χρησιμοποιείται σε διαφημιστικό υλικό ο όρος Autopilot.

Η είδηση της γερμανικής Bild επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο προσθέτοντας πως η χρήση του όρου Autopilot είναι παραπλανητική για το σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης και δημιουργεί εσφαλμένες προσδοκίες στους οδηγούς. Προηγουμένως, η αρμόδια Αρχή για τις Μεταφορές (KBA) απευθύνθηκε στους κατόχους Tesla προειδοποιώντας τους πως δεν είναι εφικτός ο χειρισμός των οχημάτων τους χωρίς τη διαρκή επαγρύπνησή τους, μεταδίδει το Reuters.

Πάντως η Tesla αντιτάσσει πως στην αεροπορική βιομηχανία ο όρος χρησιμοποιείται ευρύτατα και όταν το σύστημα Autopilot χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μειώνει το φόρτο του πιλότου και συνιστά ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας συγκριτικά με ένα όχημα στο οποίο δεν υφίσταται ανάλογο σύστημα.

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ενός Tesla Model S καταγράφηκε στις 7 Μαΐου 2016 στην μικρή πόλη του Γουίλιστον στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Θύμα, ο 40χρονος Τζόσουα Μπράουν από το Καντόν του Οχάιο, ο οποίος έναν μόλις μήνα νωρίτερα έδειχνε σε βίντεο και δήλωνε ενθουσιασμένος πως «το καλύτερο αυτοκίνητο που είχε ποτέ» απέφυγε επιτυχώς σύγκρουση με φορτηγό που μπήκε ξαφνικά στη λωρίδα του σε διασταύρωση.

[Βίντεο]: Με κομμένη την ανάσα, οδηγοί αφήνουν το τιμόνι στο Autopilot

Έκτοτε, η Tesla «διόρθωσε» το Autopilot και ο επικεφαλής της, Έλον Μασκ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, δεν θα είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα σε αυτοκίνητο Tesla Model S χωρίς οδηγό εάν η ενημέρωση αυτή του συστήματος υποβοηθούμενης αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την 7η Μαΐου. Μεταξύ άλλων, το νέο Autopilot 8 ειδοποιεί έως και τρεις φορές την ώρα τον οδηγό να βάλει τα χέρια του στο τιμόνι εάν επιτρέπεται η κυκλοφορία με μέτρια ή υψηλή ταχύτητα -εάν δεν το κάνει, τότε το σύστημα αυτόματης οδήγησης θα απενεργοποιείται και δεν θα εκκινείται ξανά παρά μόνο εάν ο άνθρωπος σταματήσει το αυτοκίνητο, σβήσει τον κινητήρα και τον εκκινήσει ξανά.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024