Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fact Check στο Google News για την υπόδειξη «έγκυρων πηγών» στους αναγνώστες

Fact Check στο Google News για την υπόδειξη «έγκυρων πηγών» στους αναγνώστες

Μια επιπλέον ετικέτα για την κατηγοριοποίηση των ειδήσεων προστίθεται στην υπηρεσία Google News. Με το fact check, η Google ζητά από τους ειδησεογραφικούς δικτυακούς τόπους να αυτοκαθοριστούν και ως πηγές έγκυρων ειδήσεων, αποδεικνύοντας την εγκυρότητά τους με παραπομπές σε πηγές και μεθοδολογίες αναλύσεων. Η σήμανση των ειδήσεων ως έγκυρες ξεκινά από τις ΗΠΑ, εν μέσω προεδρικών εκλογών, και τη Μ.Βρετανία.

Μια επιπλέον «ετικέτα πηγής» για την κατηγοριοποίηση των ειδήσεων προστίθεται στην υπηρεσία Google News. Με το Fact Check, η Google ζητά από τους ειδησεογραφικούς δικτυακούς τόπους να αυτοκαθοριστούν και ως πηγές έγκυρων ειδήσεων άρθρο προς άρθρο, αποδεικνύοντας την εγκυρότητά τους με παραπομπές σε πηγές και μεθοδολογίες αναλύσεων. Η σήμανση των ειδήσεων ως έγκυρες ξεκινά από τις ΗΠΑ, εν μέσω προεδρικών εκλογών, και τη Μ.Βρετανία.

Μέχρι τώρα, η υπηρεσία Google News προσθέτει στις ειδήσεις που αντλεί από πλήθος δικτυακών τόπων μια ετικέτα πηγής από μια ομάδα γενικά κατανοητών όρων. Η ετικέτα αυτή αποτελεί απλώς μια νύξη ή μια υπόδειξη προς τις Ειδήσεις Google «για την σωστή κατηγοριοποίηση και παρουσίαση του περιεχομένου που δημοσιεύεται στον ειδησεογραφικό τόπο». Έτσι, ο τίτλος μιας είδησης από διαφορετικές πηγές μπορεί να συνοδεύεται από την ετικέτα Συνδρομή επί πληρωμή, Δωρεάν (με) εγγραφή, Δελτίο Τύπου, Περιεχόμενο γνώμης, περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη, Ιστολόγιο ή, Σάτιρα, χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζεται ως τέτοιο το περιεχόμενο απαραίτητα από τον ίδιο τον εκδότη του.
{{{related}}}
Στις πιθανές ετικέτες προστίθεται στο εξής, τουλάχιστον για τις αμερικανικές και βρετανικές διαδικτυακές εκδόσεις και η ετικέτα πηγής Fact Check. Για να αναγνωριστεί ως έγκυρο γεγονός μια είδηση από το Google News απαιτείται να συντρέχουν αρκετές προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο κοινό σχήμα ClaimReview.

Συγκεκριμένα, εν μέσω προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Google News θα σηματοδοτεί τις ειδήσεις από έγκυρες πηγές ως Fact Check προσδίδοντας τον ηχηρό χαρακτηρισμό σε δημοσιεύματα στα οποία γίνεται «σαφής αναφορά σε οτιδήποτε ελέγχθηκε στο άρθρο», όταν οποιαδήποτε ανάλυση γίνεται με «παραπομπή σε πηγές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις», και ο εκδοτικός οργανισμός που έχει την ευθύνη της δημοσίευσης είναι «πολιτικά ουδέτερος, με φανερή χρηματοδότηση και σχέσεις».

Εντούτοις, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας της Google να εντάξει την είδηση στην κατηγορία που έχει σημειώσει ο εκδότης, να αγνοήσει το σχετικό markup ή να αφαιρέσει ολόκληρο τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο από το Google News, σημειώνει η υπηρεσία.

tech.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024