Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δ.Τσουκαλάς: «Ξεκολλάει» το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 για τη μείωση του κόστους επικοινωνιών του Δημοσίου

Δ.Τσουκαλάς: «Ξεκολλάει» το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 για τη μείωση του κόστους επικοινωνιών του Δημοσίου

Το πρόγραμμα είχε «κολλήσει», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της έλλειψης 132 εκατ. ευρώ, από τα οποία το υπουργείο έχει ήδη βρει τα 90, ενώ βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για την εξεύρεση των υπόλοιπων 40 εκατομμυρίων που απαιτούνται.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 «ξεκολλάει», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Τσουκαλάς, κατά την ομιλία του στο 18ο ετήσιο συνέδριο Greek ICT Forum με τίτλο «Digital and technological strategies for business reforming and productivity».

Ειδικότερα, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι το πρόγραμμα είχε «κολλήσει» λόγω της έλλειψης 132 εκατ. ευρώ, από τα οποία το υπουργείο έχει ήδη βρει τα 90, ενώ βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για την εξεύρεση των υπόλοιπων 40.

Σημείωσε επίσης ότι η απόσβεση των παραπάνω χρημάτων μπορεί να γίνει μέσα σε ένα χρόνο, και τόνισε τα πολλαπλασιαστικά πρακτικά και οικονομικά οφέλη για τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα που θα έχει η ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αποτελεί την εξέλιξη/επέκταση του υφιστάμενου δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» και θα υποστηρίξει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες όλων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης. Μέσα από το δίκτυο αυτό, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν 34.000 περίπου σημεία / κτήρια του Δημόσιου Τομέα (από 4.500 περίπου σημεία που καλύπτονται σήμερα από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι) καθώς και θα παρασχεθούν 55.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για μια περίοδο τριών ετών.

Με το έργο αυτό έχει από καιρό εκτιμηθεί ότι το κόστος επικοινωνιών του Δημοσίου θα μειωθεί στο μισό (150 εκατ.ευρώ).

Το κόστος των έργων πληροφορικής στην Ελλάδα αναφέρονται στην έκθεση του ΙΟΒΕ (Ιούνιος 2015). Το Σύζευξις ΙΙ έχει το υψηλότερο κόστος όλων, στα 616 εκατομμύρια ευρώ (σελίδα 24).

tech.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024