Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Surface Studio: PC από τη Microsoft... κόστους  3.000 δολαρίων

Surface Studio: PC από τη Microsoft… κόστους 3.000 δολαρίων

Τον πρώτο της υπολογιστή γραφείου παρουσίασε στις 26 Οκτωβρίου η Microsoft, ένα ιδιαίτερα συμπαγές desktop με ευμεγέθη όμως οθόνη διαγωνίου 71 εκατοστών που κατεβαίνει στο επίπεδο του γραφείου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επίδοξων καλλιτεχνών που θα ζωγραφίσουν πάνω της με πένα. Το Microsoft Surface Studio όμως, κοστίζει από 3.000 έως και 4.200 δολάρια ανάλογα με τη σύνθεσή του.

Τον πρώτο της υπολογιστή γραφείου παρουσίασε στις 26 Οκτωβρίου η Microsoft, ένα ιδιαίτερα συμπαγές desktop με ευμεγέθη οθόνη διαγωνίου 28» ή 71 εκατοστών που κατεβαίνει στο επίπεδο του γραφείου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επίδοξων καλλιτεχνών που θα ζωγραφίσουν πάνω της με πένα. Το Microsoft Surface Studio όμως, κοστίζει από 3.000 έως και 4.200 δολάρια ανάλογα με τη σύνθεσή του -πρόκειται στην ουσία για ένα επαγγελματικό workstation, με έμφαση στην υποστήριξη των αναγκών δημιουργικών στούντιο επεξεργασίας εικόνας -δεν ονομάστηκε άλλωστε τυχαία Studio.

Η οθόνη τεχνολογίας «PixelSense» υποστηρίζει ανάλυση 4500×3000 (δηλαδή έχει 13,5 εκατομμύρια pixels με πυκνότητα 192 εικονοστοιχεία ανά ίντσα), με εγγενή υποστήριξη κλίμακας 2 x 96 DPI scaling, λόγο αντίθεσης χρωμάτων 1100:1, και λόγο θέασης 3:2. Τα υποστηριζόμενα προφίλ χρώματος είναι sRGB (standard), DCI-P3 (Cinema) και Vivid (P3-D65).

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας του πρώτου desktop της Microsoft κρύβει μέσα της επεξεργαστή έκτης γενιάς της Intel -Intel Core i5 ή i7-, με γραφικά από τις GPU της Nvidia (GeForce GTX965M ή GTΧ980M) με 2GB μνήμη και RAM 8, 16 ή 32GB DDR4 με αποθήκευση σε σκληρό δίσκο και SSD (1TB, με 64GB SSD ή 128GB SSD ή 2TB με 128GB SSD). Το συνοδευτικό Surface pen μπορεί να διακρίνει 1024 επίπεδα πίεσης.

Το Surface Studio έχει κάμερα 5Mpixel με υποστήριξη μετάδοσης βίντεο σε 1080p και αξιοποιείται για το ξεκλείδωμα του υπολογιστή με αναγνώριση προσώπου από το Windows Hello. Το Surface Studio τρέχει Windows 10 Pro, έχει τέσσερις θύρες USB 3.0, αναγνώστη καρτών SD, υποδοχή 3.5mm για στερεοφωνικά ακουστικά και μικρόφωνο, Mini DisplayPort και υποστήριξη για Gigabit Ethernet. Συνοδεύεται από το Microsoft Surface Keyboard (ασύρματο) και το επίσης ασύρματο Surface Mouse εκτός από το Surface Pen.

To Microsoft Surface Studio θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου, σε τιμές από 3.000 έως 4.200 δολάρια. Το υψηλό κόστος του είναι απαγορευτικό για το ευρύ κοινό, θεωρείται όμως ότι ανταγωνίζεται κορυφαία αντίστοιχα μοντέλα της Apple, που επιλέγουν παραδοσιακά τα στούντιο. Η Apple θα κάνει άμεσα την δική της πρόταση, σε ειδική εκδήλωση προγραμματισμένη για την 27η Οκτωβρίου, μια μόλις ημέρα μετά την εκδήλωση της Microsoft στη Νέα Υόρκη.

Windows 10 Creators Update το 2017

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επερχόμενη δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η οποία προσθέτει τρισδιάστατες δυνατότητες σε σταθερές και φορητές συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Το νέο Windows 10 Creator Update, που θα διατεθεί στις αρχές του 2017, θα επιτρέψει στις φορητές συσκευές να «σκανάρουν» ένα αντικείμενο από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες σε μια φωτογραφία. Θα προσθέτει επίσης τρισδιάστατα γραφικά στο λογισμικό παρουσιάσεων PowerPoint, καθώς και το νέο Paint 3D θα μπορεί να δημιουργεί προσομοιώσεις αντικειμένων σε 3D.

Ακόμη, η Microsoft αποκάλυψε ότι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων οι Acer, Dell, HP, και Lenovo θα κατασκευάσουν κάσκες εικονικής πραγματικότητας συμβατές με τα Windows 10 -το φθηνότερο θα κοστίζει μόνο 300 δολάρια. Οι νέες αυτές δυνατότητες αναμένεται να ικανοποιήσουν τους παίκτες βιντεοπαιχνιδιών και όχι μόνο.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το φορητό Surface, το Surface Book i7, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας -16 ώρες- και βελτιωμένα γραφικά.

Πάνω από 400 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως χρησιμοποιούν πλέον τα Windows 10, αλλά πολύ περισσότεροι «τρέχουν» ακόμη τα δημοφιλέστατα Windows 7.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,tech.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024