Καταγγελία στη Ρωσία και σε λίγο, στην Ευρώπη

Αθέμιτη η προέλαση του Windows Defender στα Windows 10, κατά Kaspersky

Αθέμιτη η προέλαση του Windows Defender στα Windows 10, κατά Kaspersky
Ένα από τα επιχειρήματα Kaspersky είναι ότι η Microsoft προβάλλει ένα «τρομακτικό» παράθυρο ειδοποίησης ότι ο δικός της Defender είναι απενεργοποιημένος και απαιτεί από το χρήστη να απεγκαταστήσει το antivirus τρίτου για να τον ενεργοποιήσει, ασκώντας έμμεσα πίεση δεδομένου ότι η Microsoft είναι η εταιρεία που ανέπτυξε το λειτουργικό σύστημα.  
H FAS Russia, η ομοσπονδιακή υπηρεσία αρμόδια για τον υγιή ανταγωνισμό στη Ρωσία, εξετάζει καταγγελία της Kaspersky Labs, σύμφωνα με την οποία η Microsoft χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού ασφάλειας.

Ενεργοποιεί αυτόματα το δικό της Windows Defender στα Windows 10 εάν η εταιρεία ανάπτυξης του antivirus που έχει εγκαταστήσει ο χρήστης δεν συμμορφωθεί εντός των νέων «ασφυκτικών ορίων» -6 ημερών αντί 2 μηνών μέχρι πρότινος- στην απαίτηση της Microsoft για συμβατότητα με την εκάστοτε τρέχουσα ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

«Τέτοιες πράξεις δίνουν ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Microsoft. Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε συνθήκες ισονομίας για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αγορά», επισημαίνει ο Anatoly Golomolzin, επικεφαλής της υπηρεσίας FAS Russia.

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky, Ευγένιος Κασπέρσκι αναλύει στο προσωπικό του blog τους λόγους της επικείμενης αναμέτρησης του «Δαβίδ με τον Γολιάθ». Δηλώνει ότι θα επιτεθεί στις αθέμιτες κατά την άποψή του πρακτικές της Microsoft και στην Ευρώπη που καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην αγορά λύσεων ασφάλειας για PC αλλά και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας ανάπτυξης λογισμικού, απευθύνοντας μάλιστα ανοικτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμπράξουν εναντίον της Microsoft για τις πρακτικές της στα Windows 10.

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: