Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στα σεξουαλικά μυστικά εκατομμυρίων ανθρώπων, μετά από υποκλοπή στο adultyfriendfinder.com

Τέλος στα σεξουαλικά μυστικά εκατομμυρίων ανθρώπων, μετά από υποκλοπή στο adultyfriendfinder.com

Τετρακόσια δέκα εκατομμύρια στοιχείων χρηστών υπηρεσιών αναζήτησης ερωτικών συντρόφων έχουν περιέλθει στα χέρια αγνώστων, αφού σειρά δικτυακών τόπων όπως το πολυπληθές adultfriendfinder.com, το cams.com και το penthouse.com είχαν από τις 18 Οκτωβρίου αφήσει ανοικτή μια κερκόπορτα.

Τετρακόσια δέκα εκατομμύρια χρήστες πλήθους υπηρεσιών αναζήτησης ερωτικών συντρόφων της Friend Finder Networks έχουν περιέλθει στα χέρια αγνώστων, αφού σειρά δικτυακών τόπων όπως το πολυσύχναστο adultfriendfinder.com, το cams.com και το penthouse.com είχαν από τις 18 Οκτωβρίου αφήσει ανοικτή μια κερκόπορτα.

Μπροστά στο πλήθος των χρηστών των δικτυακών αυτών υπηρεσιών, η υποκλοπή των στοιχείων δυνητικά «άπιστων συζύγων» από το AshleyMadison.com τον Αύγουστο του 2015 μοιάζει ασήμαντη.

Η πλειονότητα των στοιχείων που κλάπηκαν, και συγκεκριμένα 340 εκατομμύρια λογαριασμοί, αφορούν σε μέλη του adultfriendfinder.com, «του δικτυακού τόπου που γράφτηκες μεθυσμένος μετά από εκείνο το πάρτυ», γράφουν αμερικανοί χρήστες στα social media.

Πάντως, το 2016 ο αριθμός των επισκεπτών της υπηρεσίας περιορίζεται σε 6 εκατομμύρια.

Ανάμεσά τους, υπάρχουν 78.301 διευθύνσεις e-mail με κατάληξη που αποδίδεται σε υπηρεσίες ασφαλείας του αμερικανικού στρατού .mil και 5.650 διευθύνσεις e-mail με κατάληξη που αποδίδεται σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

  • Ξέρατε ότι… Το πρώτο που έχετε να κάνετε μετά από μια μεγάλη υποκλοπή που υποψιάζεστε ότι σας αφορά είναι να αλλάξετε κωδικούς σε άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, για παράδειγμα στο e-mail ή το dropbox/box/onedrive σας. Συχνά οι χρήστες έχουν ένα συνδυασμό στοιχείων ή ένα κοινό password, γεγονός που γνωρίζουν καλά οι επίδοξοι εισβολείς ώστε να μοσχοπουλήσουν τα στοιχεία που έχουν αποσπάσει από φαινομενικά αθώες υπηρεσίες.

Η εταιρεία είχε δηλώσει ενήμερη για το κενό ασφαλείας στις υπηρεσίες της, και εάν το επιβεβαίωνε, θα ειδοποιούσε τους χρήστες της ενώ θα επέλυε το πρόβλημα.

Το leakedsource.com που δημοσιοποίησε την υποκλοπή τη χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη του 2016 και μιλά για έκθεση των σεξουαλικών μυστικών εκατομμυρίων ανθρώπων.

  • Άγνωστοι οι λόγοι της εισβολής στο adultfriendfinder.com, εντούτοις στο AshleyMaddison.com υπήρχε μια υπόνοια ότι επρόκειτο για επίθεση για ηθικούς λόγους: «Εμφανίζονται ως χακτιβιστές που επιχειρούν να επιβάλλουν την ηθική τους, οι πράξεις τους όμως είναι εγκληματικές», είχε δηλώσει η ιδιοκτήτρια του AshleyMadison.com, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά να διακόψει την λειτουργία «του πιο διάσημου σάιτ για εχέμυθους συντρόφους μεταξύ παντρεμένων», όπου «χιλιάδες άπιστες και άπιστοι σύζυγοι εγγράφονται καθημερινά, αναζητώντας μια σχέση».

tech.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024