Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρβις από την Apple με 155 ευρώ για iPhone 6 Plus με τη Νόσο της Αφής

Σέρβις από την Apple με 155 ευρώ για iPhone 6 Plus με τη Νόσο της Αφής

Κάποια iPhone 6 Plus εμφανίζουν οθόνη που τρεμοπαίζει ή δεν ανταποκρίνονται στην αφή με ένα ή περισσότερα δάκτυλα, όταν πέσουν κατ'επανάληψη επάνω σε σκληρή επιφάνεια και υποστούν περαιτέρω πίεση. Το πρόβλημα όμως δεν οφείλεται σε σχεδιαστικό λάθος και ο κάτοχος του μεγάλου iPhone καλείται να πληρώσει για να διορθωθεί η βλάβη.

Κάποια iPhone 6 Plus εμφανίζουν οθόνη που τρεμοπαίζει ή δεν ανταποκρίνονται στην αφή με ένα ή περισσότερα δάκτυλα, όταν πέσουν κατ’επανάληψη επάνω σε σκληρή επιφάνεια και υποστούν περαιτέρω πίεση.

Έτσι περιγράφει η Apple την λεγόμενη Νόσο της Αφής που κατήγγειλαν στα τέλη Αυγούστου τεχνικοί που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα σε αυξανόμενο αριθμό iPhone 6 Plus αλλά και iPhone 6. Η Apple μέχρι την τρέχουσα ανακοίνωση της 17ης Νοεμβρίου, δεν παρείχε τη δυνατότητα επισκευής και πολλοί κάτοχοι δυσανασχέτησαν μπροστά στο ενδεχόμενο να αγοράσουν νέο τηλέφωνο. Επίσης, το πρόγραμμα σέρβις δεν αναφέρεται στο iPhone 6.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς, το πρόβλημα εκδηλώνεται με την εμφάνιση μιας μικρής μπάρας στο επάνω μέρος του τηλεφώνου, η οποία τρεμοπαίζει. Τραντάζοντας το τηλέφωνο ή κάνοντας επανεκκίνηση με το power on/off, η μπάρα δεν εμφανίζεται και το πρόβλημα μοιάζει παροδικό, εντούτοις χρήστες και τεχνικοί βεβαιώνουν ότι η «νόσος της αφής» έχει ήδη πλήξει το τηλέφωνο. Η ανταπόκριση σε κάθε άγγιγμα αρχίζει να γίνεται προβληματική και τελικά, η οθόνη αφής δεν λειτουργεί.

  • Διαβάστε περισσότερα για την αιτία του προβλήματος, σύμφωνα με τους πρώτους τεχνικούς που το εξέτασαν. Πάντως η Apple δεν αναγνωρίζει κανένα σχεδιαστικό λάθος στο iPhone 6 Plus και δεν καλύπτει το σέρβις με την εγγύηση.

Εάν η συσκευή αυτή λειτουργεί ακόμα και δεν έχει ραγίσει ή σπάσει η οθόνη του, τότε η Apple ή ένας εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών σέρβις θα το επιδιορθώσει αντί 155 ευρώ -η προτεινόμενη από τον κατασκευαστή τιμή για την παροχή της υπηρεσίας, αν και οι τιμές των εξουσιοδοτημένων σέρβις μπορούν να διαφέρουν. Όσοι πλήρωσαν περισσότερα για σέρβις που σχετίζεται με το θέμα αυτό, θα πρέπει να περιμένουν επικοινωνία από την Apple, είτε από την ίδια ή από τον Εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις για επιστροφή της διαφοράς. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι χρήστες από την Ελλάδα καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω κλήσης στο 00800 4414 5417.

  • Εν τω μεταξύ, η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να λάβει διαστάσεις ομαδικής προσφυγής μήνυση που υπέβαλλαν ήδη Αμερικανοί, κάτοχοι της συσκευής. Η μήνυση που κατατέθηκε στα τέλη Αυγούστου προτείνεται να πάρει τη μορφή ομαδικής προσφυγής, αφού λέγεται ότι όλα τα iPhone 6/6 Plus θα προσβληθούν αργά ή γρήγορα από τη «νόσο». Στο πρόγραμμα επιδιόρθωσης της Apple δεν περιλαμβάνεται το iPhone 6, ως ένα από τα μοντέλα που μπορεί να νοσήσουν.

tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024