Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθημερινότητα, κατά Μέρκελ, η απώλεια Ίντερνετ για 900.000 Γερμανούς

Καθημερινότητα, κατά Μέρκελ, η απώλεια Ίντερνετ για 900.000 Γερμανούς

Εννιακόσιες χιλιάδες συνδρομητές της Deutsche Telekom δεν είχαν κατά διαστήματα πρόσβαση στο Ίντερνετ την Κυριακή και τη Δευτέρα, γεγονός που αποδίδεται σε επιχείρηση κατάληψης των δρομολογητών τους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίθεσης στο Διαδίκτυο. Τέτοιες επιθέσεις είναι μέρος της καθημερινότητας και θα πρέπει οι άνθρωποι να τις συνηθίσουν, σχολίασε η γερμανίδα καγκελάριος.

Εννιακόσιες χιλιάδες συνδρομητές της Deutsche Telekom δεν είχαν κατά διαστήματα πρόσβαση στο Ίντερνετ την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, γεγονός που αποδίδεται σε επιχείρηση αγνώστων να καταλάβουν και να ελέγξουν τους δρομολογητές τους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίθεσης στο Διαδίκτυο.

Η BSI, αρμόδια για θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων γερμανική υπηρεσία, αναγνώρισε ότι η επίθεση είχε ως στόχο και τις δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εντούτοις «απέτυχε επειδή αποδείχτηκαν αποτελεσματικά τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί», μεταδίδει το Reuters.

Από την Deutsche Telekom, ο επικεφαλής για τα θέματα ασφάλειας, Thomas Thchersich μίλησε για προσπάθεια να αποτελέσουν οι πειραγμένοι router των συνδέσεων DSL μέρος ενός botnet που θα έστελνε εσκεμμένα κίνηση ό,που το κατευθύνουν οι άγνωστοι χειριστές του για να καταλύσουν δικτυακούς τόπους ή να καταστήσουν απροσπέλαστες διάφορες υπηρεσίες. Στην προσπάθεια κατάληψης αξιοποιήθηκε και το malware «Mirai».

  • Τι εστί botnet; Είναι το PC μου ζόμπι; Ως botnet ορίζεται ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο ελέγχεται εξ αποστάσεως από τον λεγόμενο botmaster χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των κατόχων των μεμονωμένων υπολογιστών. Οι υπολογιστές που είναι μέλη του δικτύου αυτού ονομάζονταιζόμπι.

H DT μεταπωλεί routers από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές στην Ασία, υπό την επωνυμία Speedport. Προσέφερε δε τη Δευτέρα ενημερώσεις για το firmware των συσκευών αυτών σε τρία μοντέλα που κατασκευάζονται από την Arcadyan Technology (Ταϊβάν).

Την Τρίτη, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν έχει πληροφόρηση και δεν γνωρίζει την πηγή των επιθέσεων στην DT. H αρμόδια επιτροπή θα ερευνήσει και θα τη βρει, είπε, συμπληρώνοντας ότι «τέτοιες επιθέσεις είναι πλέον καθημερινότητα και πρέπει οι άνθρωποι να τις συνηθίσουν».

tech.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024