Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρτες από drones και πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους, ετοιμάζει η Apple

Χάρτες από drones και πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους, ετοιμάζει η Apple

Την αιτία που οδήγησε σε όλεθρο το λανσάρισμα της υπηρεσίας πλοήγησης της Apple, δηλαδή τα ηχηρά λάθη στους χάρτες της- παίρνει στα σοβαρά η εταιρεία, η οποία τώρα φέρεται να αναθέτει σε στόλους μη επανδρωμένων αεροσκαφών να καταγράφουν αφ'υψηλού την τρέχουσα κατάσταση στους δρόμους στους νέους Apple Maps, τουλάχιστον στις ΗΠΑ ή και όπου επιτρέπεται η πτήση εμπορικών drones.

Την αιτία που οδήγησε σε όλεθρο το λανσάρισμα της υπηρεσίας πλοήγησης της Apple, δηλαδή τα ηχηρά λάθη στους χάρτες της- παίρνει στα σοβαρά η εταιρεία, η οποία τώρα φέρεται να αναθέτει σε στόλους μη επανδρωμένων αεροσκαφών να καταγράφουν αφ’υψηλού την τρέχουσα κατάσταση στους δρόμους στους υπό διαμόρφωση Apple Maps, τουλάχιστον στις ΗΠΑ ή και όπου επιτρέπεται η πτήση εμπορικών drones.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από την εξαίρεση που εσφάλισε από το Μάρτιο του 2016 η Apple από την αρμόδια υπηρεσία αεροναυπηγικής στις ΗΠΑ για να πετάξουν τα εμπορικά drone της και «να συλλέξουν δεδομένα, φωτογραφίες και βίντεο στους δρόμους».

Εντούτοις, το Bloomberg σημειώνει πως η άδεια αυτή δεν της επιτρέπει την πτήση drone πάνω από κτίρια και ανθρώπους σε ώρες αιχμής. Eπίσης, ο χειριστής δεν μπορεί να χάνει από τα μάτια του το drone, περιορίζοντας τις αποστάσεις που μπορεί να διανύσει για τις ανάγκες της συλλογής στοιχείων για τους νέους χάρτες.

Indoor navigation

Εκτός από τα ακριβέστερα δεδομένα για τους δρόμους, τα έργα ή τη σήμανση -η οποία λέγεται ότι επίσης καταγράφεται από την Apple-, η εταιρεία λέγεται ότι ετοιμάζει κάτι νέο στην πλοήγηση, την δυνατότητα παροχής οδηγιών σε μεγάλους και πολύπλοκους εσωτερικούς χώρους, όπως σε αεροδρόμια, μουσεία, πάρκα, υπόγειους χώρους στάθμευσης, πολυόροφα κτίρια, δαιδαλώδη εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους.

Ένα φανερό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η εξαγορά της ειδικευμένης indoor.io το 2015, αλλά και άλλων εταιρειών που ειδικεύονται στον τομέα νωρίτερα (όπως η WiFiSLAM το 2013) αλλά και η πρόθεση για αξιοποίηση μιας σειράς τεχνολογιών όπως τα δίκτυα Wi-Fi, σε συνδυασμό με το GPS, το Bluetooth αλλά και αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης στο iPhone.

Οι τελευταίοι μπορούν να υπηρετήσουν την ανάγκη για πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους, αφού για παράδειγμα αποκαλύπτουν σε ποιον όροφο βρίσκεται κανείς (αλλαγή στο υψόμετρο). Σε συνδυασμό με δεδομένα από τον αισθητήρα επιτάχυνσης και το μετρητή βημάτων, μπορούν να συνδράμουν τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου χάρτη προσδιορίζοντας επακριβώς τη θέση του τηλεφώνου σε ένα κτίριο. Μάλιστα, ο εντοπισμός είναι απαραίτητος για τη αυτόματη μετάδοση της πληροφορίας αυτής όταν γίνεται μια κλήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ στον αριθμό 911.

Επιπλέον, οι αισθητήρες αυτοί μπορούν να βελτιώσουν το αποτέλεσμα από την ένδειξη του δορυφορικού GPS σε ανοικτό χώρο. Τέτοιους αισθητήρες -βαρόμετρα θα έχουν και τα drones για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους τους και την καλύτερη προσγείωσή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η Apple θα λανσάρει εκ νέου τους χάρτες της το δεύτερο εξάμηνο του 2017, σε μια νέα προσπάθεια να πάρει το θρόνο της Google στον τομέα.

Ως τότε, θα αρκεστούμε στο νεότερο βίντεο από drone της Sexton Videography που πέταξαν πάνω από το υπό κατασκευή… «διαστημόπλοιο» της Apple, το νέο κτιριακό συγκρότημα που περιέγραψε το 2011 ο Στιβ Τζομπς.

tech.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024