Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά πληροφορικής Shumen 2016

Χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά πληροφορικής Shumen 2016

Στο διεθνές τουρνουά «International Tournament in Informatics», που πραγματοποιήθηκε 24 έως 27 Νοεμβρίου στο Shumen της Βουλγαρίας, διακρίθηκε το μέλος της ομάδας και μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών, Δημήτρης Ροντογιάννης, λαμβάνοντας χάλκινο μετάλλιο.

Στο διεθνές τουρνουά «International Tournament in Informatics», που πραγματοποιήθηκε 24 έως 27 Νοεμβρίου στο Shumen της Βουλγαρίας, διακρίθηκε το μέλος της εθνικής ομάδας νέων και μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών, Δημήτρης Ροντογιάννης, λαμβάνοντας χάλκινο μετάλλιο.

Την Εθνική Ομάδα εκπροσώπησαν οι μαθητές:

  • ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Κολέγιο Αθηνών
  • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΕΙ Κολέγιο Ψυχικού
  • ΤΖΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΣΠΘ
  • ΧΑΤΖΗΜΙΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Συνοδοί της ελληνικής ομάδας ήταν οι κκ. Διονύσης Ζήνδρος και Παναγιώτης Κωστοπαναγιώτης, μέλη της ΕΠΥ.
    Σύμφωνα με το Νόμο 3194/03, οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείων, που έχουν διακριθεί στη Διεθνή και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων επιλέγονται μέσα από τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πληροφορικής που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσωπούν τη χώρα μας τόσο στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

    • Ξέρετε ότι… Μπορείτε να βρείτε τα Θέματα Πανελλήνιων και Διεθνών μαθητικών Διαγωνισμών Πληροφορικής στο http://competitions.pdp.gr/
    • Βρείτε εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό στο http://pdp.gr/

    Οι εταιρείες του Ομίλου Quest, Info Quest Technologies, Uni Systems και iSquare, στήριξαν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων στη διοργάνωση αυτή. H διασύνδεση της πληροφορικής με την εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο ως μέσο για τη βελτίωση των μεθόδων διδασκαλίας, όσο και ως παρότρυνση προς τα νέα παιδιά είναι διαχρονική προτεραιότητα των εταιρειών του Ομίλου Quest, οι οποίες, όχι μόνο έχουν επενδύσει πολλαπλά στην εκπαίδευση, αλλά υλοποιούν στρατηγικές δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητά της και ενθαρρύνουν την αριστεία. Μεταξύ αυτών των δράσεων συγκαταλέγονται το πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», η Ψηφιοποίηση των Σχολικών Βιβλίων για το λειτουργικό σύστημα iOS, το σύνολο εκπαιδευτικών εφαρμογών www.edupad.gr, το πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest και άλλα.

    • Ξέρετε ότι… Στο edupad.gr μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικές εφαρμογές και βιβλία Δημοτικού που έχουν πάρει ψηφιακή μορφή για ανάγνωση στο iPad.

    Η ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών) εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους προσέφεραν και υποστήριξαν την διεξαγωγή του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Ωνάση, στον όμιλο QUEST και στον όμιλο ΑLPHA BANK καθώς και στους υποστηρικτές, ATCOM A.E., ΠΕΚΑΠ Δ.Ε., Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, City College, SourceLair.com, στα ταξιδιωτικά πρακτορεία Maxima Lufthansa City Center και Argo Travel, στους υποστηρικτές επικοινωνίας E-Emphasis και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και σε όλους όσοι συνέβαλαν αφιλοκερδώς και εθελοντικά για την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής. Τέλος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την υποστήριξη και την αιγίδα που παρείχε.

    tech.in.gr

    Sports in

    Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

    Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024