Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε χρόνια φυλακή σε νεαρό χάκερ διασημοτήτων που θα γινόταν πλούσιος

Πέντε χρόνια φυλακή σε νεαρό χάκερ διασημοτήτων που θα γινόταν πλούσιος

«Όταν βγω από τη φυλακή, θα ταρακουνήσω το Χόλιγουντ συθέμελα», έγραφε στην αλληλογραφία του από το κρατητήριο ο νεαρός χάκερ που «μπήκε» στα e-mail δεκάδων σταρ του κινηματογράφου. Η απειλή ότι «θα δημοσιεύσω όσα έμαθα από τα mail τους» και θα γίνω πλούσιος όμως, διπλασίασε την ποινή του και έτσι ο 24χρονος σήμερα Alonzo Knowles θα βγει από τη φυλακή ετών 29.

«Όταν βγω από τη φυλακή, θα ταρακουνήσω το Χόλιγουντ συθέμελα», έγραφε στην αλληλογραφία του ο υπό κράτηση νεαρός χάκερ που «μπήκε» στα e-mail δεκάδων σταρ του κινηματογράφου. Η απειλή ότι «θα δημοσιεύσω όσα έμαθα από τα mail τους» και θα γίνω πλούσιος όμως, διπλασίασε την ποινή του και έτσι ο 24χρονος σήμερα Alonzo Knowles θα βγει από τη φυλακή ετών 29.

Ο Knowles καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για χάκινγκ -μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση- στους διαδικτυακούς λογαριασμούς 130 δημοσιοτήτων. Ο δικαστής έκρινε ότι η ποινή του Knowles έπρεπε να είναι αυστηρή -διπλασιάστηκε- αφού η αλληλογραφία του έδειξε ότι δεν μετάνιωσε για τις πράξεις και συνεχίζει να συνιστά απειλή για την κοινωνία.

Επιχείρησε δε, να πουλήσει τα προσωπικά τους μηνύματα, σενάρια τηλεοπτικών σειρών και ταινιών πριν δημοσιευτούν, φωτογραφίες και βίντεο από την ιδιωτική τους ζωή. Μόνο που… ο ενδιαφερόμενος για την αγορά ύψους «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων» ήταν ένας αστυνομικός σε μυστική αποστολή στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2015. Σε αυτόν εμφανίστηκε ο 24χρονος ως Jeff Moxley και περιέγραψε δύο μεθόδους που χρησιμοποίησε για να αποσπάσει login name και password για τους λογαριασμούς e-mail των θυμάτων του. Ήταν δύο μάλλον απλές μέθοδοι: στη μια, τους έστειλε μήνυμα με κακόβουλο επισυναπτόμενο ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο μηχάνημά τους, στην άλλη τους έστειλε ειδοποίηση ως η υπηρεσία e-mail ότι κάποιος τους χάκεψε και ζητούσε τους κωδικούς τους, ενώ διέγραφε ο ίδιος τις επίσημες ειδοποιήσεις της υπηρεσίες για τις αλλαγές που έγιναν στις ρυθμίσεις.

tech.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024