Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας μηνύει την Oracle για φυλετικές διακρίσεις

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας μηνύει την Oracle για φυλετικές διακρίσεις

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας μηνύει την Oracle για μη συμμόρφωση με τους κανόνες που αφορούν την ίση μεταχείριση των εργαζομένων διαφορετικού φύλου ή εθνότητας, προϋπόθεση για τη σύναψη έργων του αμερικανικού δημοσίου.  Η Oracle πληρώνει υψηλότερους μισθούς στους λευκούς άνδρες και προτιμά τεχνικούς από την Ασία, καταλογίζει στον αμερικανικό κολοσσό του λογισμικού για επιχειρήσεις το Labor Department.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας μηνύει την Oracle για μη συμμόρφωση με τους κανόνες που αφορούν την ίση μεταχείριση των εργαζομένων διαφορετικού φύλου ή εθνότητας, προϋπόθεση για τη σύναψη έργων του αμερικανικού δημοσίου, σημειώνει η εφημερίδα USA Today. Η Oracle πληρώνει υψηλότερους μισθούς στους λευκούς άνδρες και προτιμά τεχνικούς από την Ασία, καταλογίζει στον αμερικανικό κολοσσό του λογισμικού για επιχειρήσεις το Labor Department.

Εκπρόσωπος της Oracle, απαντώντας στις κατηγορίες, έκανε λόγο για «πολιτικά κίνητρα» και «ψευδείς ισχυρισμούς» και υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της εταιρείας σε ότι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή στις προσλήψεις και τις αμοιβές, εξαρτώνται από τα προσόντα των υποψηφίων.

Η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου ξεκίνησε το 2014 και, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η Oracle αρνήθηκε να διαθέσει στοιχεία για τις αμοιβές όλων των υπαλλήλων της, τις προσλήψεις σε κάθε επιχειρηματική της μονάδα ή τις καταγγελίες υπαλλήλων της για διακρίσεις.

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024