Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Microsoft στο πλευρό της Ουάσινγκτον κατά του διατάγματος Τραμπ

H Microsoft στο πλευρό της Ουάσινγκτον κατά του διατάγματος Τραμπ

Με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί η Microsoft, το οποίο απευθύνεται πλέον σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αναστείλει την εκτέλεση της εντολής του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες. Τη Δευτέρα, περίπου δύο χιλιάδες υπάλληλοι της Google διαδήλωσαν, παρουσία Σεργκέι Μπριν και Σαντάρ Πιτσάι.

Με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί η Microsoft, το οποίο απευθύνεται πλέον σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αναστείλει την εκτέλεση της εντολής του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Η Microsoft δηλώνει ότι θα παρέχει στοιχεία για τις συνέπειες της εντολής Τραμπ, με σκοπό να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. «Ευχαρίστως θα καταθέσουμε περισσότερα, εάν χρειαστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας λογισμικού Πιτ Γούτον, μεταδίδει το Reuters.

O γενικός εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον της πολιτείας της Ουάσινγκτον είχε επίσης αναφέρει ότι την προσφυγή της στηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες Amazon.com και Expedia Inc.

Εν τω μεταξύ, ομάδα εταιρειών τεχνολογίας αναμένεται να ακολουθήσει ανάλογες κινήσεις μετά από πρωτοβουλία της GitHub, η οποία καλεί την Google της Alphabet, την AirBnB και την Netflix να καταθέσουν στο πλευρό της Ουάσινγκτον.

Προηγουμένως, δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στην Google βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους σε πολλές πόλεις -Μάουντεν Βιου, Νέα Υόρκη και Σιατλ- και οι επικεφαλής της εταιρείας, Σάνταρ Πιτσάι και Σεργκέι Μπριν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο τεχνολογικός τομέας είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές της απαγόρευσης, καθώς η βιομηχανία βασίζεται σε ταλέντα ανά τον κόσμο.

Με το διάταγμα του Τραμπ απαγορεύτηκε η είσοδος των προσφύγων στις ΗΠΑ για διάστημα 120 ημερών, των προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα και των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης για 90 ημέρες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το διάταγμα Τραμπ, στο in.gr

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024