Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι το τέλος Μαρτίου, πλήρως παραγωγικό το κυβερνητικό cloud

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, πλήρως παραγωγικό το κυβερνητικό cloud

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ προαναγγέλλει ότι η υποδομή για την φιλοξενία υπαρχόντων και νέων πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στο cloud θα είναι ολοκληρωμένη σε δύο μήνες.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ προαναγγέλλει ότι η υποδομή για την φιλοξενία υπαρχόντων και νέων πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στο cloud θα είναι ολοκληρωμένη σε δύο μήνες.

H εταιρεία αναφέρεται σε ταχείς ρυθμούς υλοποίησης του έργου και εκτιμά ότι έτσι, «θα είναι πλήρως παραγωγικό μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2017».

Την παρούσα χρονική στιγμή λειτουργεί ήδη παραγωγικά ένα υποσύνολο του G-Cloud, προσφέροντας υπηρεσίες φιλοξενίας σε τρία Πληροφοριακά Συστήματα Δημόσιων Φορέων.

Το πλέον πρόσφατο είναι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Υγείας/Πρόνοιας (ΟΠΣΝΑ Υγείας/Πρόνοιας), του οποίου η μετάπτωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ΟΠΣΝΑ Υγείας/Πρόνοιας λειτουργούσε σε παρωχημένο εξοπλισμό του 2009 και αντιμετώπιζε σοβαρά καθημερινά προβλήματα που καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς του σε νέο εξοπλισμό, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διακοπής λειτουργίας του. Το ΟΠΣΝΑ Υγείας/Πρόνοιας υποστηρίζει περισσότερους από 1.400 ενεργούς χρήστες (Δήμους & Περιφέρειες), οι οποίοι εξυπηρετούν περί τους 200.000 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και διανέμουν επιδόματα της τάξης των 680 εκατ.€ ετησίως. Με τη μετάπτωσή του στο G-Cloud, o κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του εξαλείφθηκε και ταυτόχρονα οι χρήστες του παρατηρούν ταχύτατη απόκριση της εφαρμογής, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά το καθημερινό τους έργο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους πολίτες.

Το έργο του G-Cloud είναι μια στρατηγική επιλογή για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου τομέα καθώς μέσω αυτού επιδιώκεται η καλύτερη εκμετάλλευση και διαχείριση των Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης. Στόχος είναι η κοινή χρήση υπολογιστικών υποδομών από τους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης με μείωση του κόστους κτήσης, συντήρησης και υποστήριξης τους, και ταυτόχρονη αύξηση της αξιοποίησής τους.

Με το έργο αυτό η Δημόσια Διοίκηση θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Υπολογιστικό Σύστημα βασισμένο σε τεχνολογίες Υπολογιστικού Νέφους και Εικονικοποίησης (Cloud Computing και Virtualization), εγκατεστημένο σε ένα νέο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), σχεδιασμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Η ΚτΠ ΑΕ φιλοδοξεί με την ολοκλήρωση του έργου του G-Cloud στο τέλος Μαρτίου, να παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας, όπως αυτή του ΟΠΣΝΑ Υγείας/Πρόνοιας, σε πληθώρα υφιστάμενων και νέων Πληροφοριακών Συστημάτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024