Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kλεμμένος κώδικας στο Oculus Rift, μισό δισ. δολάρια στη ZeniMax

Kλεμμένος κώδικας στο Oculus Rift, μισό δισ. δολάρια στη ZeniMax

Η Oculus, η εταιρεία virtual reality που αγόρασε η Facebook Inc. το 2014 έναντι 2 δισ. δολαρίων, χρησιμοποίησε κώδικα κλεμμένο από την ZeniMax Media Inc., έκρινε ορκωτό δικαστήριο στο Τέξας των ΗΠΑ, επιδικάζοντας στην δεύτερη αποζημίωση μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν δικαστήκαμε για κλοπή εμπορικών μυστικών, σημειώνει η Facebook Inc. και θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση.

Η Oculus, η εταιρεία virtual reality που αγόρασε η Facebook Inc. το 2014 έναντι 2 δισ. δολαρίων, χρησιμοποίησε κώδικα προγραμματισμού κλεμμένο από την ZeniMax Media Inc., έκρινε αμερικανικό δικαστήριο επιδικάζοντας στη δεύτερη αποζημίωση μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν δικαστήκαμε για κλοπή εμπορικών μυστικών, σημειώνει η Facebook Inc. και θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση.

Η ZeniMax μήνυσε την Oculus για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ισχυρίστηκε δε, ότι ένας από τους δύο ιδρυτές της Oculus, ο Πάλμερ Λάκι, εκμεταλλεύτηκε εμπορικά κώδικα της Zenimax, αλλά και εμπορικά μυστικά της προκειμένου να αναπτύξει τα δικά της προϊόντα. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο Oculus Rift, χαρακτηρίζοντας το «πρωτόγονο» μέχρι τη στιγμή που ο Τζον Κάρμακ, διευθύνοντας σύμβουλος της Oculus και ιδρυτής μιας εταιρείας που ανήκει στην ZeniMax, βελτίωσε την κάσκα αξιοποιώντας γνώση από την προηγούμενη επαγγελματική του δραστηριότητα ως υπάλληλος της ZeniMax. Ο Κάρμακ είχε σχεδιάσει πολλούς τίτλους παιχνιδιών στην εταιρεία της ZeniMax, όπως το Doom και το Quake. Στο δικαστήριο, παραδέχτηκε ότι έφυγε από την εταιρεία και πήρε e-mail και κώδικα, εντούτοις δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο, σε αντίθεση με τους συνιδρυτές της Oculus -Μπρένταν Άιραϊμπ και Πάλμερ Λάκι – οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν $150 εκατομμύρια και $50 εκατομμύρια αντίστοιχα για κακή χρήση εμπορικού σήματος.

Τo ορκωτό δικαστήριο στο Ντάλας, Τέξας έκρινε την εναγόμενη εταιρεία ένοχη για παραβίαση copyright και μη συμμόρφωση με συμφωνία τήρησης απορρήτου, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με άλλες κατηγορίες όπως η κλοπή εμπορικών μυστικών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής της Facebook Inc. δήλωσε άγνοια για τους ισχυρισμούς της ZeniMax όταν εξαγόρασε την Oculus τον Μάρτιο του 2014, εντούτοις ήταν παρών στο δικαστήριο του Ντάλας, όπου κατέθεσε επί πέντε ώρες, «γιατί οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς».

Η ZeniMax ζητούσε αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων για τη ζημία που υπέστη.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024