Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στοιχεία 11 εκατ.  τηλεθεατών εμπορευόταν η κατασκευάστρια Smart TV, VIZIO

Στοιχεία 11 εκατ. τηλεθεατών εμπορευόταν η κατασκευάστρια Smart TV, VIZIO

Η VIZIO Inc., ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεοράσεων στον κόσμο, συγκέντρωνε και πουλούσε χωρίς την ενημέρωση ή, συναίνεσή τους στοιχεία για τις τηλεοπτικές και όχι μόνο συνήθειες 11 εκατομμυρίων Αμερικανών που είχαν VIZIO Smart TV.  Εκτός από τις τηλεοπτικές επιλογές τους, η VIZIO εμπορευόταν στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η έκταση του σπιτιού, το επίπεδο μόρφωσης, η ιδιοκτησία σπιτιού και η αξία της ιδιοκτησίας.

Η αμερικανική VIZIO Inc., ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεοράσεων στον κόσμο, συγκέντρωνε και πουλούσε χωρίς την ενημέρωση ή, συναίνεσή τους στοιχεία για τις τηλεοπτικές και όχι μόνο συνήθειες 11 εκατομμυρίων Αμερικανών που είχαν VIZIO Smart TV. Εκτός από τις τηλεοπτικές επιλογές τους, η VIZIO εμπορευόταν στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η έκταση του σπιτιού, το επίπεδο μόρφωσης, η ιδιοκτησία σπιτιού και η αξία της ιδιοκτησίας.

Η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία, FTC, κατέληξε σε συμφωνία με τη VIZIO Inc. σύμφωνα με την οποία ο κατασκευαστής θα πρέπει να καταβάλλει 2,2 εκατομμύρια δολάρια (2,05 εκατ. ευρώ), να αλλάξει τις πρακτικές της, και να τελεί υπό επιτήρηση των όρων παροχής των υπηρεσιών της ιδιαίτερα σε θέματα απορρήτου με έλεγχο ανά διετία.

Από τον Φεβρουάριο του 2014, η VIZIO Inc. και μια συνεργαζόμενη εταιρεία κατασκεύασαν Smart TV που καταγράφουν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τι προβάλλεται στην τηλεόραση, από οποιαδήποτε πηγή: καλωδιακή λήψη, ευρυζωνική λήψη, αποκωδικοποιητή, DVD ή ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια ή συσκευές για τη μετάδοση περιεχομένου με τεχνολογία ροής (streaming).

Επίσης, η VIZIO πρόσθεσε στα στοιχεία αυτά δημογραφικά στοιχεία, όπως το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, την έκταση του σπιτιού, το επίπεδο μόρφωσης, την ιδιοκτησία του σπιτιού και την αξία της ιδιοκτησίας, υποστήριξαν οι ενάγοντες.

Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης με τη διάθεσή τους σε τρίτα μέρη επί πληρωμή για διάφορους σκοπούς, όπως η στοχευμένη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές από τις συσκευές τους.

Η συλλογή των στοιχείων αποκρύφθηκε ως μια λειτουργία των τηλεοράσεων της VIZIO υπό τον τίτλο «Smart Interactivity», «που ενεργοποιεί προσφορές και προτάσεις προγράμματος», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ότι η ενεργοποίηση της δυνατότητας αυτής ενεργοποιούσε ταυτόχρονα την προαναφερόμενη συλλογή στοιχείων.

Η πρακτική αυτή κρίθηκε άδικη και παραπλανητική, κατά παράβαση της νομοθετικής πράξης της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και του νόμου της πολιτείας Νιου Τζέρσι για την προστασία του καταναλωτή.

Από τον διακανονισμό με την FTC, η VIZIO καλείται να καταβάλλει 2,2 εκατομμύρια δολάρια -1,5 δισ. δολάρια στην FTC και 1 εκατ. δολάρια στο τμήμα Υποθέσεων Καταναλωτών της πολιτείας του Νιου Τζέρσι.

Η υπόθεση αφορά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν χωρίς τη συναίνεση 11 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Η VIZIO Inc. είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διανομείς τηλεοράσεων με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε τους όρους που αφορούν στη συλλογή στοιχείων προβολής για τις VIZIO Smart TV:

Διαβάστε επίσης:

    tech.in.gr

    Sports in

    Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

    Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024