Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για να ξεχαστεί το Note7, η Samsung «προσλαμβάνει» την Bixby στο S8

Για να ξεχαστεί το Note7, η Samsung «προσλαμβάνει» την Bixby στο S8

Στην Bixby, την τεχνητή νοημοσύνη που θα αναλάβει το ρόλο ψηφιακού βοηθού για την αξιοποίηση του επόμενου smartphone της, εναποθέτει τις ελπίδες της η Samsung Electronics για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών μετά το φιάσκο του Note7.

Στην Bixby, την τεχνητή νοημοσύνη που θα αναλάβει το ρόλο ψηφιακού βοηθού για την αξιοποίηση του επόμενου smartphone της, εναποθέτει τις ελπίδες της η Samsung Electronics για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών μετά το φιάσκο του Note7.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr:

Μάλιστα, χάρη στη Bixby λέγεται ότι θα καταργηθεί το φυσικό πλήκτρο της αφετηρίας στο Galaxy S8. Επιπλέον, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει στην Ευρώπη την επωνυμία Samsung Hello, η οποία περιγράφεται ως μια υπηρεσία που ανακτά αυτόματα για λογαριασμό του χρήστη της συσκευής δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για την πρόβλεψη του καιρού, τις μουσικές προτιμήσεις κ.ά., μια υπηρεσία που θυμίζει το Google Now.

Ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος θα μεταφερθεί στην πλάτη του τηλεφώνου, αν και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο πριν την κυκλοφορία του, δύο μήνες αργότερα. Το Galaxy S8 αναμένεται να παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαρτίου.

Εντούτοις, ανεξαρτήτως σχεδίασης, τεχνικών χαρακτηριστικών κ.λπ., τα βλέμματα θα είναι με βεβαιότητα στραμμένα στην ασφαλή χρήση του S8, δηλαδή στη μπαταρία του. Όπως έχει αποκαλυφθεί από έγκυρα χείλη, η Samsung SDI θα προμηθεύσει την Samsung Electronics για το σκοπό αυτό, ένας από τους δύο κατασκευαστές στους οποίους επιρρίπτεται η ευθύνη για το βραχυκύκλωμα στις μπαταρίες του Note7.

Πάντως, η Samsung SDI δηλώνει ότι έχει επενδύσει 150 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 120 εκατ. ευρώ) για να βελτιώσει τον έλεγχο των μπαταριών της, καθιερώνοντας την επιθεώρηση με ακτίνες Χ για όλες, αντί του δειγματολογικού ελέγχου.

  • Εξάλλου, η Samsung επωμίστηκε την ευθύνη για τις αυξημένες απαιτήσεις που είχε από του προμηθευτές της και δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον τους. Δύο από τα εξέχοντα τεχνικά χαρακτηριστικά του Note7 έπρεπε να είναι η αυξημένη αυτονομία και η ταχύτερη φόρτιση. Μεταξύ άλλων, στο εξής οι μπαταρίες θα περνούν από έλεγχο οκτώ σημείων.

Η Samsung Electronics δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα για το S8. Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των «virtual assistant», τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία εξαγόρασε τη Viv Labs την οποία συνέστησαν οι μηχανικοί που ανέπτυξαν την περίφημη Siri των Apple (Dag Kittlaus και Adam Cheyer). Απομένει να αποδειχθεί ότι η Bixby θα είναι κάτι διαφορετικό ή, η εξέλιξη του υπάρχοντος S Voice (η υπηρεσία διατέθηκε πρώτη φορά το 2012 στο Galaxy S3).

Θυμάστε… Τι έκανε το S Voice στο Samsung Galaxy S III (το «Next Big Thing»);

S Voice: Hi Galaxy!: To S Voice ήταν «η γραμματέας» του Samsung Galaxy S III, αυτό με το οποίο η Samsung μπήκε στο παιχνίδι που ξεκίνησε η Apple με το Siri στο iPhone. To S Voice μας θύμισε το υβριδικό smartphone-tablet Samsung Galaxy Note μονομιάς, όταν μάθαμε ότι ακούει στο Hi Galaxy! για να ξυπνήσει (ή σε τέσσερις ακόμα εντολής ενεργοποίησής του -Wake Up).

Μπορείτε να ζητήσετε «από τη γραμματέα σας» να σας πει τον καιρό στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, να της ζητήσετε να καλέσει κάποιον, να της δώσετε εντολή να κάνει αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό με το Google, να παραγγείλετε… μουσική ή να σας φωτογραφήσει -και αυτά σε 8 γλώσσες (όχι όμως, στα ελληνικά).

Το S Voice θεωρήθηκε ένα προηγμένο user interface, που αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές. Εκτός από την αναζήτηση και τη βασική λειτουργίας της «επικοινωνίας», το S Voice αναλαμβάνει τον έλεγχο της συσκευής.

Για παράδειγμα,

  • όταν η αφύπνιση του τηλέφωνου ενεργοποιείται, ενώ ο χρήστης χρειάζεται λίγη επιπλέον ξεκούραση, μπορεί να την αναβάλλει απλά με μια του λέξη.

Επίσης, με τη χρήση του ‘S Voice’ ο χρήστης μπορεί

  • να αναπαράγει τα αγαπημένα του τραγούδια,
  • να ρυθμίσει την ένταση,
  • να στείλει μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • να οργανώσει το πρόγραμμά του ή
  • να ξεκινήσει αυτόματα την κάμερα και να τραβήξει μια φωτογραφία.

Αξιωματούχος της εταιρείας επιβεβαίωσε ανώνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο News1 στην Κορέα ότι το S8 θα κυκλοφορήσει διατηρώντας τις εξωτερικές διαστάσεις του με οθόνες μεγαλύτερης διαγωνίου – 5,8 και 6,2 ίντσες-, μειώνοντας τα περιθώρια στο επάνω και κάτω μέρος του τηλεφώνου. Δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων των μεγαλύτερων οθονών, θα περίμενε κανείς μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία, εντούτοις οι πληροφορίες λένε ότι θα περιοριστούν στα 3.000 και 3.500mAh, τη στιγμή που το S7 5,1 ιντσών και το S7 Plus 5,5 ιντσών έχουν μπαταρίες 3000mAh και 3.600mAh αντίστοιχα. Παρά τους λιτοδίαιτους Exynos, η οθόνη έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις.

  • Στις ελαττωματικές μπαταρίες αποδόθηκαν τα περιστατικά υπερθέρμανσης και ανάφλεξης που προκάλεσαν δεκάδες από τα πρώτα και από τα δεύτερα Samsung Galaxy Note7 που διέθεσε ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2016, πριν αναγκαστεί να τα αποσύρει από δέκα χώρες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρονται σε RAM 4GB, όταν ο ανταγωνισμός προχωρά ολοταχώς στα 6GB.
Τέλος, η εταιρεία φέρεται να μην ακολουθεί το παράδειγμα της Apple, αφήνοντας στη θέση του την υποδοχή για τα ακουστικά.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024