AMOLED 2K

Επιβεβαιώνεται, κατά λάθος, η ύπαρξη του γιγαντιαίου Samsung Galaxy S8 Plus

Επιβεβαιώνεται, κατά λάθος, η ύπαρξη του γιγαντιαίου Samsung Galaxy S8 Plus
Πολλά σχέδια αποτυπώνουν ρεαλιστικά όλα όσα φημολογούνται για το επερχόμενο premium smartphone της Samsung, όπως η κατάργηση του κεντρικού πλήκτρου, η μετακίνηση του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη του τηλεφώνου, ενώ επιβεβαιώνεται η διαγώνιος 6,2 ιντσών, η οθόνη AMOLED 2k και η υποδοχή USB Type C.  
Ένα σχετικά μεγάλο τηλέφωνο με οθόνη διαγωνίου 6,2 ιντσών (15,75 εκ.) αναμένεται να λανσάρει, κατά πάσα πιθανότητα, στα μέσα Απριλίου, η Samsung Electronics, όπως αποκαλύπτεται από την προσωρινή δημοσίευση της σελίδας υποστήριξης του "Samsung Galaxy S8 Plus" στο δικτυακό τόπο της εταιρείας ως SM-G955FD. To S8 λέγεται ότι θα έχει οθόνη 5,8 ιντσών (14,7 εκ.).

Η εταιρεία αναμένεται να κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός τηλεφώνου με οθόνη που αγκαλιάζει τη συσκευή στα πλάγια, όπως το Edge, δεν θα χρειαστεί όμως αυτή την προσθήκη στην επωνυμία του αφού αμφότερα τα νέα Galaxy S -S8 και S8 Plus- θα έχουν οθόνη από καμπυλωτό γυαλί.

Πρόκειται για οθόνες AMOLED 2K που χωρούν στο ίδιο σασί με αυτό για το S7 Edge των 5,5 ιντσών, λένε οι πρώτες πληροφορίες. Η επεξεργαστική ισχύ των S8 θα αντλείται από δύο εναλλακτικά τσίπσετ -είτε το δικό της Exynos 8895 ή το τσίπσετ της Qualcomm, Snapdragon 835 με 64GB εσωτερικό χώρο και αναγνώστες βιομετρικών χαρακτηριστικών, και συγκεκριμένα της ίριδας του ματιού και του δακτυλικού αποτυπώματος.

  • Ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος στο S8 λέγεται ότι θα βρίσκεται σε μια μάλλον ακατάλληλη θέση, δίπλα στο φακό της κύριας κάμερας του τηλεφώνου. Στο σημείο αυτό, παρατηρεί το Forbes, δεν φτάνει ο δείκτης και η πιθανότητα αγγίγματος του φακού είναι μεγάλη, με παράπλευρη συνέπεια τις θολές λήψεις. Εντούτοις, η ακριβής θέση του αναγνώστη δεν είναι επισήμως γνωστή.
Τα S8 θα δέχονται κάρτες μνήμης microSD και θα κυκλοφορήσουν με 4GB of RAM, παρά το γεγονός ότι ανταγωνιστικά premium smartphone με 6GB RAM αναμένονται μέσα στο 2017 από τις LG, Asus, Huawei, Xiaomi και άλλους κατασκευαστές.

Επίσης, η Samsung φέρεται να υιοθετεί υποδοχή USB Type-C για τη φόρτιση και στεγανοποιεί το τηλέφωνό της ώστε να φέρει την πιστοποίηση IP68 για την προστασία από το νερό, ενώ τέλος ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής δεν σπεύδει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Apple καταργώντας την υποδοχή των κλασικών ακουστικών 3.5mm.

  • Ξέρετε... ποια είναι τα πλεονεκτήματα του βιομηχανικού στάνταρτ USB Type C; Ανάμεσά τους, η δυνατότητα φόρτισης, της μεταφοράς δεδομένων και εικόνας με το ίδιο καλώδιο από την μια θύρα. Ο connector έχει περίπου ίδιο μέγεθος με το microUSB, είναι ικανός για τροφοδοσία 100W, με υπερυψηλή ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων, και επιτρέπει την σύνδεση σε οθόνη με υπερυψηλή ανάλυση 4Κ. Τέλος, η τοποθέτηση των ακίδων του είναι συμμετρική και έτσι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για την τοποθέτησή του από την μια ή την άλλη πλευρά. Tα καλώδια αυτού του τύπου μπορούν να υποστηρίξουν την φόρτιση από και προς την συσκευή που συνδέονται (20 Volt, 100 Watt, 5A). Σε αντιδιαστολή, το διαδεδομένο σήμερα USB τύπου Α, παρέχει μόλις 5V.
Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr...
Άλλες πληροφορίες, αναφέρονται στη Bixby των S8, την τεχνητή νοημοσύνη που θα αναλάβει το ρόλο ψηφιακού βοηθού.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: