Για την προώθηση του Apple Pay

Αναγνώριση προσώπου με 3D laser scanner στο επετειακό iPhone;

Αναγνώριση προσώπου με 3D laser scanner στο επετειακό iPhone;
H αναγνώριση προσώπου με τη χρήση 3D laser scanner λέγεται ότι θα μπορούσε να αυξήσει το βαθμό εμπιστοσύνης των χρηστών iPhone ώστε να πληρώνουν με ασφάλεια μέσω Apple Pay.   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Από το 2017, οπότε αναμένεται η κυκλοφορία του επετειακού "iPhone X" ή, "iPhone 8", η Apple θα εξοπλίσει το τηλέφωνο με τεχνολογία που επιτρέπει την ταυτοποίηση προσώπου με αναγνώριση από 3D laser scanner, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο αναλυτής της JPMorgan, Ροντ Χολ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο 3D laser scanner θα αντικαταστήσει τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Φήμες για την αντικατάσταση του TouchID ακούγονται από καιρό και ένας από τους πλέον γνωστούς αναλυτές που παρακολουθούν την πορεία της Apple, Μινγκ Τσι Κουο, είχε επίσης πει ότι οι δικές του πληροφορίες φέρουν την εταιρεία να το αντικαθιστά με κάποιο άλλο μέσο βιομετρικής αναγνώρισης, όπως ο αναγνώστης της ίριδας του ματιού (τεχνολογία που υιοθετεί τουλάχιστον η Samsung Electronics).

Το επόμενο iPhone, με οθόνη OLED που θα αγκαλιάζει στο πλάι τη συσκευή 5,8 ιντσών, λέγεται ότι θα είναι το ακριβότερο iPhone της Apple, αφού η τεχνολογία που θα ενσωματώνει αυξάνει σημαντικά το κόστος του και η Apple μάλλον δεν θα περιορίσει το (υψηλό) περιθώριο κέρδους της.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια σαρωτή σε τρεις διαστάσεις λέγεται ότι θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη εμπόρων και καταναλωτών στη χρήση του Apple Pay, του συστήματος πληρωμών της Apple.

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: