Μετά το Creators Update τον Απρίλιο

Ο χρήστης θα αποφασίζει τι θα μαθαίνει η Microsoft από τα Windows 10

Ο χρήστης θα αποφασίζει τι θα μαθαίνει η Microsoft από τα Windows 10
Αυτό το παράθυρο επιλογών σκοπεύει να προσθέσει στα Windows 10 η Microsoft, μετά τη μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού τον Απρίλιο. Τετρακόσια εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να προσαρμόσουν τις προεπιλογές που είχε κάνει η εταιρεία νωρίτερα.  
Τον Απρίλιο θα γίνει το επονομαζόμενο Creators Update των Windows 10 και τότε, οι χρήστες PC με Windows θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εάν θα κοινοποιούνται στην Microsoft η θέση που βρίσκονται, ό,τι λένε στην Cortana ή ποιες εφαρμογές και πώς τις χρησιμοποιούν, που διαβαίνουν στο Διαδίκτυο και για τι ενδιαφέρονται.

Συγκεκριμένα, το Creators Update θα περιλαμβάνει μια σελίδα προεπιλογών για τα ακόλουθα στοιχεία:

Location: Ο χρήστης θα μπορεί να γνωστοποιεί ή να αποκρύπτει τη θέση του από τη Microsoft και τους δημιουργούς app.
Voice Input: Ο χρήστης θα μπορεί να απαγορεύσει την αποστολή όσων λέει στην Cortana στην Microsoft.
Usage data: O χρήστης θα μπορεί να αρνηθεί να στέλνονται στην Microsoft πληροφορίες (για τον browser, τα app και τις λειτουργίες των Windows 10 που χρησιμοποιεί, ή τι πληκτρολογεί (inking/typing data).
Τailored experiences: Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να απαγορεύσει στη Microsoft να χρησιμοποιεί τα «διαγνωστικά δεδομένα» (για τη χρήση εφαρμογών, λειτουργιών και του browser) για να του προτείνει άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα της Microsoft και τέλος,
Relevant ads: Ο χρήστης θα μπορεί να αρνηθεί να του αποδίδεται ένα μοναδικό αναγνωριστικό (advertising ID) για να βλέπει διαφημίσεις που θεωρείται ότι μπορεί να τον ενδιαφέρουν, επειδή αυτό μαρτυρά η χρήση των app στο σύστημά του.

Το θέμα των επιλογών απορρήτου απασχολεί ιδιαίτερα την Ευρώπη. Πρόσφατα, το σώμα της Ομάδας Εργασίας των κρατών μελών της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων έκρινε πως «Η Microsoft θα πρέπει να αποσαφηνίσει ποια προσωπικά δεδομένων των χρηστών των Windows 10 υπόκεινται σε επεξεργασία και για ποιους σκοπούς. Χωρίς αυτή την πληροφορία, η συναίνεσή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δόθηκε μετά από την ενημέρωσή τους, και έτσι, δεν μπορεί να είναι έγκυρη ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία». Όπως είναι φανερό, παραμένουν οι επιφυλάξεις που έχει εκφράσει το ευρωπαϊκό όργανο, τη στιγμή που οι εθνικές Αρχές μπορούν και κάποιες (όπως η Γαλλία) έχουν ήδη στραφεί κατά των προεπιλογών στα Windows 10, τουλάχιστον πριν το Creators Update το οποίο αναμένεται τον Απρίλιο 2017.

Στις 26 Οκτωβρίου 2016, η Microsoft ανακοίνωσε ότι, όταν 400 εκατομμύρια υπολογιστές εγκαταστήσουν το Creators Update στα Windows 10 θα μπορούν να κάνουν λήψεις 3D, να τυπώνουν σε 3D και να κοινοποιούν τις τρισδιάστατες δημιουργίες τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το νέο Paint, Paint 3D στο tech.in.gr

  • Ξέρατε ότι... Ο Ευγένιος Κασπέρσκι μηνύει «θυμωμένος» αλλά και «τρομαγμένος» την Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία είναι σε θέση στα Win10 να αποκόπτει την πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων και να βάζει στη θέση τους τα δικά της προϊόντα. Απειλείται η ελευθερία επιλογών και η δυνατότητα χρήσης πιο ποιοτικών προϊόντων, κατά τον Κασπέρσκι.

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: