Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυνηγός bug βρίσκει τρόπο να κάνει δωρεάν απεριόριστες βόλτες με Uber

Κυνηγός bug βρίσκει τρόπο να κάνει δωρεάν απεριόριστες βόλτες με Uber

O Άναντ Πρικάς είναι γνωστός επαγγελματίας κυνηγός... bug και έχει πολλές φορές αμειφθεί πλουσιοπάροχα για τις εμπιστευτικές υπηρεσίες του: βρίσκει ένα κενό ασφαλείας που θα μπορούσε να πετάξει στα σκουπίδια επιχειρήσεις που θεωρούνται αξίας πολλών δις, το αποκαλύπτει στην εταιρεία των δις, πληρώνεται μερικές χιλιάδες δολάρια, το κρατά μυστικό μέχρι να καλυφθεί επαρκώς το κενό και έπειτα αποκαλύπτει το bug και κερδίζει,εκτός από χρήματα, και δόξα. To ίδιο έκανε μετά από μερικές δωρεάν βόλτες με μαύρα αυτοκίνητα Uber.

O Άναντ Πρικάς είναι γνωστός επαγγελματίας κυνηγός… bug και έχει πολλές φορές αμειφθεί πλουσιοπάροχα για τις εμπιστευτικές υπηρεσίες του: βρίσκει ένα κενό ασφαλείας που θα μπορούσε να πετάξει στα σκουπίδια επιχειρήσεις που θεωρούνται αξίας πολλών δις, το αποκαλύπτει στην εταιρεία των δις, πληρώνεται μερικές χιλιάδες δολάρια, το κρατά μυστικό μέχρι να καλυφθεί επαρκώς το κενό και έπειτα αποκαλύπτει το bug και κερδίζει,εκτός από χρήματα, και δόξα. To ίδιο έκανε μετά από μερικές δωρεάν βόλτες με πολυτελή αυτοκίνητα Uber στην Ινδία.

Το τελευταίο που είχαμε γράψει για τον καλά διαβασμένο Ινδό ήταν τότε που βρήκε τρόπο να μπει σε οποιονδήποτε λογαριασμό στο Facebook, δηλώνοντας δήθεν ότι ξέχασε τον κωδικό του. Το Facebook τον είχε τότε αποζημιώσει με 15.000 δολάρια.

Αυτή τη φορά, βρήκε έναν τρόπο να μετακινείται κανείς μέσω των πολυτελών αυτοκινήτων της Uber χωρίς να χρεώνει την κάρτα του ή φυσικά να χρειάζεται μετρητά. O Πρικάς κατάφερε να εξασφαλίσει «απεριόριστες» διαδρομές με Uber, όπως παλαιότερα εξασφαλίζαμε «απεριόριστες» πίστες στο Pac-Man.

To bug που εντόπισε αυτή τη φορά ο Ινδός, ειδικός σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, αφορούσε στη μέθοδο πληρωμής. Διαπίστωσε ότι μπορούσε να αντικαταστήσει τη συμβολοσειρά στο πεδίο που την αφορούσε με μια τυχαία -και μη έγκυρη ως μέθοδο πληρωμής- και να εξασφαλίσει δωρεάν απεριόριστες διαδρομές. Ο Άναντ δεν πρόσθεσε κώδικα ή, δεν ξεγέλασε το σύστημα. Απλά διαπίστωσε ότι ένα λάθος (bug) επέτρεπε την παράκαμψη του ελέγχου της εγκυρότητας της μεθόδου πληρωμής. Η Uber τον ευχαρίστησε και τον πλήρωσε 5.000 δολάρια.

Μιας και μιλάμε για bug:

Στο κανάλι του στο YouTube, ο Άναντ αποδεικνύει την εγκυρότητα των ισχυρισμών του, αφού προηγουμένως η Uber του επέτρεψε να κάνει βόλτες δωρεάν στην Ινδία για να το δοκιμάσει, του κατέβαλλε 5.000 δολάρια για αυτό το «Significant issue» και το διόρθωσε:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024