Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Facebook Inc. καταγγέλλει το BBC για φωτογραφίες εκμετάλλευσης ανηλίκων στο δίκτυό της

H Facebook Inc. καταγγέλλει το BBC για φωτογραφίες εκμετάλλευσης ανηλίκων στο δίκτυό της

Την αναποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχου του περιεχομένου του για την προστασία των παιδιών καταγγέλλει το βρετανικό δίκτυο BBC, ένα χρόνο μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του για τη συνεχιζόμενη διασπορά φωτογραφιών από την κακοποίηση ανηλίκων. Το BBC έκανε αναφορά για δεκάδες τέτοιες φωτογραφίες στο Facebook και η εταιρεία κατήγγειλε τους δημοσιογράφους του στις βρετανικές αρχές και ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη για το θέμα.

Την αναποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχου του περιεχομένου του Facebook για την προστασία των παιδιών, καταγγέλλει το βρετανικό δίκτυο BBC, ένα χρόνο μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του για τη συνεχιζόμενη διασπορά φωτογραφιών από την κακοποίηση ανηλίκων.

Το BBC έκανε αναφορά για δεκάδες τέτοιες φωτογραφίες στο Facebook και η εταιρεία αντέδρασε, καταγγέλλοντας τους δημοσιογράφους του δικτύου στις βρετανικές αρχές, ακυρώνοντας ταυτόχρονα προγραμματισμένη συνέντευξη για το θέμα, αναφέρει το BBC News.

  • Οι εικόνες και τα βίντεο σωματικής κακοποίησης ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αποτελούν παραβίαση των πολιτικών του Facebook. Για την αναφορά τέτοιου περιεχομένου, η Facebook Inc. χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναφορών από τα μέλη της. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στη διεύθυνση https://www.facebook.com/help/1432374603715654
  • Κατηγορίες για την αναποτελεσματικότητα και τις καθυστερήσεις του συστήματος αυτού έχουν εκφραστεί κατ’επανάληψη και στο παρελθόν: «Το Facebook συνιστά κίνδυνο για τα παιδιά», καταγγέλλουν γονείς θυμάτων

Στο μεταξύ, «σοβαρές επιφυλάξεις» για το σύστημα που επιτρέπει στα μέλη του Facebook να καταγγέλλουν τη δημοσίευση φωτογραφιών κακοποίησης παιδιών ή την προτροπή για συμμετοχή σε τέτοιες πράξεις, εξέφρασε ο επικεφαλής διακομματικής επιτροπής στο βρετανικό κοινοβούλιο που ασχολείται και με θέματα Τύπου. Ο Ντάμια Κόλινς αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του συστήματος αυτού, μετά τη διαπίστωση του BBC ότι κατήγγειλε μέσω του συστήματος δεκάδες φωτογραφίες, παρέμειναν όμως online περισσότερες από το 80%.

To ΒBC εντόπισε και κατήγγειλε τα ακόλουθα:

  • Σελίδες που απευθύνονται αποκλειστικά σε «άνδρες με σεξουαλικό ενδιαφέρον για παιδιά»
  • Φωτογραφίες ανηλίκων κάτω των 16 ετών σε σέξι πόζες με ακατάλληλα σχόλια ως λεζάντες
  • Κλειστές ομάδες με επωνυμία όπως «hot xxx schoolgirls», με κλεμμένες φωτογραφίες πραγματικών παιδιών
  • Μια φωτογραφία στιγμιότυπο ενός βίντεο κακοποίησης παιδιού, με ένα συνοδευτικό αίτημα για κοινοποίηση «παιδικής πορνογραφίας»

Το BBC έδειξε τις επίμαχες φωτογραφίες στην Facebook Inc., η εταιρεία κατήγγειλε τους δημοσιογράφους που έκαναν την έρευνα στην αστυνομία «γιατί κανείς δεν επιτρέπεται να διανέμει φωτογραφίες εκμετάλλευσης παιδιών» και ακύρωσε τα σχέδια για συνέντευξη. Ο κος Κόλινς δήλωσε έκπληκτος από την αντίδραση αυτή, αφού «το BBC καταγγέλλεται ενώ προσπαθούσε να καθαρίσει το μέσο».

Διαβάστε περισσότερα για το παιδί στο tech.in.gr:

Το BBC έκανε την έρευνά του πριν από ένα χρόνο και έκτοτε από το Facebook δηλώνουν πως η αναφορά περιεχομένου που δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του στο μέσο λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το BBC έδειξε 100 φωτογραφίες από τις οποίες μόλις 18 αποσύρθηκαν, ενώ για τις υπόλοιπες κρίθηκε ότι δεν παραβίαζαν τους όρους παροχής της υπηρεσίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η εθνική υπηρεσία για την προστασία των παιδιών στη Βρετανία, National Society for the Prevention of Cruelty to Children, αμφισβήτησε επίσης την αποτελεσματικότητα του συστήματος αναφορών του Facebook, τα κριτήρια με τα οποία το Facebook κρίνει ακατάλληλο ή επικίνδυνο το περιεχόμενο για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες καθώς και την εποπτεία του συστήματος και των αναφορών από ανθρώπους.

Σχετικά με την στάση που τήρησε η Facebook Inc., αποσαφηνίζεται πως όταν η εταιρεία έλαβε τις φωτογραφίες από τους δημοσιογράφους «ακολούθησε την πολιτική της» και κατήγγειλε τους δημοσιογράφους στο Child Exploitation & Online Protection Centre, όπως και τις φωτογραφίες που είχαν διακινηθεί από το δίκτυό της.

Ο Ντέιβιντ Τζόρνταν, επικεφαλής του BBC για θέματα πολιτικής δηλώνει έκπληκτος από την αντίδραση του Facebook και τις αποδίδει σε «προφανή απροθυμία των στελεχών της εταιρείας να εμπλακούν σε μια συζήτηση ή να δώσουν συνέντευξη για τους λόγους για τους οποίους οι επίμαχες φωτογραφίες παραμένουν διαθέσιμες στο κοινωνικό δίκτυο».

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024